Vintersalat med eple, geitost og valmuefrødressing

Salat med salt geitost og sødme fra eple, granateple og honning. Valmuefrø gir god og sprø konsistens og nøtteaktig smak til salaten.

Vintersalat
© Lina Eriksson

Oppskrift på salat med eple, geitost og valmuefrødressing:

Tid: 10 min.
Til: 8 pers.- 1 pose grønnkål (65 g)

  • 1 pose blandet salat (100 g)
  • 1 granateple
  • 2 røde epler
  • 125 g hvit geitost

Dressing:

  • 4 ss rapsolje eller mild olivenolje
  • 3 ss rødvinseddik
  • 1 ss honning
  • 2 ts blå valmuefrø
  • 1 ts dijonsennep

Slik gjør du:1. Dressing: Bland alle ingrediensene.

  1. Kjerne ut granateplet. Legg grønnkål og salat i en skål og bland med litt av dressingen. Strø over granateplekjernene.
  2. Fjern kjernene og skjær eplene i skiver. Legg dem i grupper over salaten. Smule geitosten over salaten. Hell over resten av dressingen eller server den ved siden av.
Vintersalat
© Lina Eriksson