© Paal-André Schwital/"Sauseboka"/Skeie Metro Forlag

Slik lager du karamellsaus

En deilig, tyktflytende søt og salt saus som løfter desserten til nye høyder.

4. desember 2015 av Cecilie Espensen, oppskrifter Geir Skeie

Vanskelighetsgrad: 3

Passer til: Desserter

Grunnteknikk: Ingen

 

Ingredienser

200 g sukker

2 ss smør

1/2 dl fløte

1/2 ts salt

 

Slik gjør du:

1. Smelt sukkeret til karamell i en varm kjele. Rør forsiktig når det begynner å smelte i bunnen, slik at sukkeret ikke brenner seg. Det er viktig at du rører forsiktig, ellers krystalliserer sausen seg!

2. Tilsett smøret og rør det inn i den varme karamellen. Det freser mye, så pass litt på.

3. Tilsett halvparten av fløten og rør den også inn, du trenger litt varme på dette for at det ikke skal bli klumper med karamell.

4. Til slutt tilsetter du resten av fløten og saltet og rører det inn. Avkjøl.

 

X-FAKTOR: Det er veldig godt å ha hakkede peanøtter i denne sausen og bruke den på vaniljeis.

 

 

 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...