Slik lager du karamellsaus

En deilig, tyktflytende søt og salt saus som løfter desserten til nye høyder.

© Paal-André Schwital/"Sauseboka"/Skeie Metro Forlag

Vanskelighetsgrad: 3

Passer til: Desserter

Grunnteknikk: Ingen

Ingredienser

200 g sukker

2 ss smør

1/2 dl fløte

1/2 ts salt

Slik gjør du:

1. Smelt sukkeret til karamell i en varm kjele. Rør forsiktig når det begynner å smelte i bunnen, slik at sukkeret ikke brenner seg. Det er viktig at du rører forsiktig, ellers krystalliserer sausen seg!

2. Tilsett smøret og rør det inn i den varme karamellen. Det freser mye, så pass litt på.

3. Tilsett halvparten av fløten og rør den også inn, du trenger litt varme på dette for at det ikke skal bli klumper med karamell.

4. Til slutt tilsetter du resten av fløten og saltet og rører det inn. Avkjøl.

X-FAKTOR: Det er veldig godt å ha hakkede peanøtter i denne sausen og bruke den på vaniljeis.