Sjokoladesalami
En superenkel sjokoladekonfekt, og den perfekte gaven til en sjokoholiker.
Dette er en variant av den italienske salame di cioccolato og skal på samme måte som Philiadelphiakake, ikke stekes.
Vanskelighetsgrad: 1
Tid: 30 min. + avkjøling
Mengde: 3 stk.
1¼ dl konjakk
200 g tørket fiken, finhakket
160 g tørket tranebær
400 g mørk sjokolade, smeltet
90 g lys sirup
200 g sjokoladekjeks, knust
140 g pistasjnøtter uten skall
Slik gjør du:
Ha konjakk, fiken og tranebær i en middels stor bolle du kan bruke i mikroen. Sett den i mikroen på HØY (100%) i 2 min. før du setter bollen til avkjøling i 1 time.
Smelt sjokoladen over vannbad i en stor bolle. Ta bollen av varmen og rør nedi sirupen. Ha deretter i knust kjeks og pistasjnøtter, deretter blandingen med konjakk, fiken og tranebær.
Fordel blandingen på tre blad bakepapir og rull dem sammen til "pølser". Legg dem i kjøleskapet til de er stivnet.
Når de er stivnet, fjerner du bakepapiret før du ruller sjokoladepølsene i melis og pakker dem inn i cellofan. Knyt sammen endene med et pent bånd eller farget hyssing.