© Bulls Press

Sjokoladesalami

En superenkel sjokoladekonfekt, og den perfekte gaven til en sjokoholiker.

Dette er en variant av den italienske salame di cioccolato og skal på samme måte som Philiadelphiakake, ikke stekes.

 

Vanskelighetsgrad: 1

Tid: 30 min. + avkjøling

Mengde: 3 stk.

 

1¼ dl konjakk

200 g tørket fiken, finhakket

160 g tørket tranebær

400 g mørk sjokolade, smeltet

90 g lys sirup

200 g sjokoladekjeks, knust

140 g pistasjnøtter uten skall

 

Slik gjør du:

1. Ha konjakk, fiken og tranebær i en middels stor bolle du kan bruke i mikroen. Sett den i mikroen på HØY (100%) i 2 min. før du setter bollen til avkjøling i 1 time.

2. Smelt sjokoladen over vannbad i en stor bolle. Ta bollen av varmen og rør nedi sirupen. Ha deretter i knust kjeks og pistasjnøtter, deretter blandingen med konjakk, fiken og tranebær.

3. Fordel blandingen på tre blad bakepapir og rull dem sammen til "pølser". Legg dem i kjøleskapet til de er stivnet.

4. Når de er stivnet, fjerner du bakepapiret før du ruller sjokoladepølsene i melis og pakker dem inn i cellofan. Knyt sammen endene med et pent bånd eller farget hyssing.

 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...