Sjokoladesalami

En superenkel sjokoladekonfekt, og den perfekte gaven til en sjokoholiker.

© Bulls Press

Dette er en variant av den italienske salame di cioccolato og skal på samme måte som Philiadelphiakake, ikke stekes.

Vanskelighetsgrad: 1

Tid: 30 min. + avkjøling

Mengde: 3 stk.

1¼ dl konjakk

200 g tørket fiken, finhakket

160 g tørket tranebær

400 g mørk sjokolade, smeltet

90 g lys sirup

200 g sjokoladekjeks, knust

140 g pistasjnøtter uten skall

Slik gjør du:

  1. Ha konjakk, fiken og tranebær i en middels stor bolle du kan bruke i mikroen. Sett den i mikroen på HØY (100%) i 2 min. før du setter bollen til avkjøling i 1 time.

  2. Smelt sjokoladen over vannbad i en stor bolle. Ta bollen av varmen og rør nedi sirupen. Ha deretter i knust kjeks og pistasjnøtter, deretter blandingen med konjakk, fiken og tranebær.

  3. Fordel blandingen på tre blad bakepapir og rull dem sammen til "pølser". Legg dem i kjøleskapet til de er stivnet.

  4. Når de er stivnet, fjerner du bakepapiret før du ruller sjokoladepølsene i melis og pakker dem inn i cellofan. Knyt sammen endene med et pent bånd eller farget hyssing.