Dette er en variant av den italienske salame di cioccolato og skal på samme måte som Philiadelphiakake, ikke stekes.
Vanskelighetsgrad: 1
Tid: 30 min. + avkjøling
Mengde: 3 stk.
1¼ dl konjakk
200 g tørket fiken, finhakket
160 g tørket tranebær
400 g mørk sjokolade, smeltet
90 g lys sirup
200 g sjokoladekjeks, knust
140 g pistasjnøtter uten skall
Slik gjør du:
1. Ha konjakk, fiken og tranebær i en middels stor bolle du kan bruke i mikroen. Sett den i mikroen på HØY (100%) i 2 min. før du setter bollen til avkjøling i 1 time.
2. Smelt sjokoladen over vannbad i en stor bolle. Ta bollen av varmen og rør nedi sirupen. Ha deretter i knust kjeks og pistasjnøtter, deretter blandingen med konjakk, fiken og tranebær.
3. Fordel blandingen på tre blad bakepapir og rull dem sammen til "pølser". Legg dem i kjøleskapet til de er stivnet.
4. Når de er stivnet, fjerner du bakepapiret før du ruller sjokoladepølsene i melis og pakker dem inn i cellofan. Knyt sammen endene med et pent bånd eller farget hyssing.