Oppskrift på energibarer med kokos, peanøttsmør og appelsin

Rasklagde barer til utfluktene. Kan også lages i mindre biter som en godbit til kaffen!

Oppskrift på energibarer med kokos, peanøttsmør og appelsin

Energibarer med kokos, peanøttsmør og appelsin

© Styling: Anna Wendt / Foto: Lisa Björner

Energibarer med kokos, peanøttsmør og appelsin

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 barer

  • 1⅓ tørkede aprikoser
  • ¼ dl blandede nøtter, f.eks. søte mandler, valnøtter, cashewnøtter
  • ¼ appelsin
  • ⅓ dl havregryn
  • ¼ dl revet kokos
  • ¼ dl gresskarkjerner
  • ¼ dl linfrø
  • ¼ ts salt
  • ¼ dl peanøttsmør
  • ¼ dl honning
  • ¼ ss kokosolje eller rapsolje
  • ¼ eggehvite
  • 16 g mørk sjokolade

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Legg bakepapir i en kvadratisk form (ca. 20 x 20 cm). Grovhakk aprikoser og nøtter. Skyll appelsinen grundig i lunkent vann. Riv skallet.
  1. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  1. Bland peanøttsmør, honning, olje og appelsinskall i en kjele. Varm på middels varme til alt har smeltet sammen. Hell blandingen over de tørre ingrediensene og bland godt. Pisk eggehviten og bland den inn i røren.
  1. Trykk røren ut i formen. Stek midt i ovnen i ca. 15 min. til kaken har fått en gyllen farge. La den avkjøles. Ta kaken ut av formen og skjær den i 12 biter.
  1. Hakk sjokoladen og smelt den i en bolle over et vannbad. Dypp energibarene til halvparten i sjokoladen. Legg dem på et bakepapir, sett dem kaldt og la dem stivne. Oppbevar i kjøleskapet.
Energibarer
© Styling: Anna Wendt / Foto: Lisa Björner