Julesalat med pære, fiken og blåmuggost
Salaten blir ekstra smakfull og saftig med pære, fiken og blåmuggost. Det søte fra frukt og tranebær passer godt til blåmuggost, sprø hjertesalat og pepperaktig rucola. Husk å ikke ha ikke for mye dressing i salaten, da faller den lett sammen.
Tid: 15 min. + 10 min. i ovnen
Antall porsjoner: 6–8 på buffé
1 dl valnøtter
2 pærer
3 ferske fikener
½ dl tranebær
200 g salat, f.eks. hjertesalat og rucola
100 g blåmuggost
Dressing
2 ss balsamicoeddik
1 ss presset sitron
2 ts honning
1 ts grov sennep
2 krm salt
1 krm kvernet svart pepper
¾ dl olivenolje
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 °C. Rist valnøttene på et stekebrett midt i ovnen i ca. 10 min, til de begynner å få litt farge.
2. Dressing: Bland sammen alle ingrediensene unntatt oljen. Tilsett oljen litt av gangen i en tynn stråle, mens du visper.
3. Kjern ut og del pærene i skiver, del skivene hvis de er store. Skjær fikenene i båter.
4. Del opp hjertesalatbladene hvis de er store. Bland de to salatsortene med pærer og fiken på et stort fat. Dryss over nøtter og tranebær og smuldre til slutt over osten. Ringle over litt av dressingen og server resten ved siden av.