Oppskrift på en enkel og smakfull lakserillette
Enkel og knallgod lakserøre. Smør den på en kjeks eller et stykke nybakt brød til et glass bobler eller som en del av et større bord.
Passer til: tapas, aperitiff, smårett, godt brød, kjeks, egg 100 g varmrøkt laksefilet
180 g laksefilet uten skinn og bein
75 g romtemperert smør
2 ss rømme
1 ss finhakket dill
salt og pepper
Slik gjør du:
1. Legg det rå laksestykket i en gryte og dekk akkurat med vann. Kok opp og sett på lokk. La fisken trekke i et par minutter. Avkjøl i vannet. Ta ut fisken og del den med en gaffel.
2. Ha mykt smør, den varmrøkte laksen, rømme og laksefileten i en kjøkkenmaskin og kjør på middels hastighet. Vend inn dill, og salte og pepre etter smak.
3. Ha over i et fint glass eller boks. Den holder seg i opptil en uke tildekket i kjøleskapet.
Les også: 4 oppskrifter på sunn snacks