Oppskrift på granola med nøtter og kardemomme

Knasende luksusgranola som passer fint til yoghurt.

Granola med nøtter og kardemomme

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 People

  • 5 dl havregryn
  • 3 dl blandede nøtter, f.eks. valnøtter, mandler, hasselnøtter
  • 1 dl kokosmasse
  • 2 dl usaltede gresskarkjerner
  • 3 ss lyst muscovadosukker
  • 1 ts kardemomme, støtt
  • ½ ts salt
  • 4 ss rapsolje
  • 4 ss lys sirup
  • 4 ss vann

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175 grader. Grovhakk nøttene. Bland sammen alle tørre ingredienser i en stor bolle.
  1. Rør sammen olje, sirup og vann, og ringle over grynene. Smør blandningen ut på et stekebrett med bakepapir.
  1. Rist midt i ovnen i ca. 25 min., til granolaen har fått fin farge. Rør om av og til.
  1. Ta ut og avkjøl. Oppbevar granolaen i en tett boks med lokk.