© Bulls Press

Hjemmebakte grissini

De sprø, italienske brødpinnene er perfekte følgesvenner til et fat med antipasti. Og de er lette å lage selv!

 Vanskelighetsgrad: 2

Tid: 15 min. + hevetid + steketid

Mengde: ca. 40 stk.

 

7 g tørrgjær

½ ts sukker

2½ dl lunkent vann

6½ dl hvetemel

1 ts malt karve

2 ss svarte sesamfrø

2 ss hvite sesamfrø

1 ts salt

1 egg

2 ss olivenolje

havsalt

 

Slik gjør du:

1. Bland gjær, 2½ dl lunkent vann og sukker i en liten bolle. La det stå i 5-10 min. eller til overflaten begynner å boble.

2. Ha mel, karve, sesamfrø og salt i en stor bakebolle. Bland godt og lag en fordypning i midten av melet. Hell nedi gjærblandingen og bland alt godt sammen til en myk deig.

3. Hell deigen ut på et melet bakebord og kna i 8-10 min. til deigen er blitt glatt og seig. Ha over i en oljet bolle og dekk med plastfolie. La deigen heve seg i 3 timer på et lunt sted.

4. Når deigen er blitt dobbelt så stor, press den sammen og ha over på et melet bakebord. Elt lett i 1-2 min. Kjevle ut deigen til et 25 cm bredt rektangel på ca. ½ cm tykkelse. Skjær deigen i ca. 1 cm lange remser, rull dem lett sammen og legg brødpinnene over på et bakebrett dekket med bakepapir. Legg over et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i ca. 15 min.

5. Sett ovnen på 180 °C. Pisk egget i en liten bolle sammen med ca. ½ dl vann. Pensle brødpinnene med egget, sett inn i ovnen og stek i ca. 15 min. til de er blitt lysebrune.

6. Ta brødene ut av ovnen, pensle med olivenolje og dryss havsalt over. Sett inn i ovnen igjen, og stek i ytterligere 5 min. til de er blitt gyldenbrune. La dem avkjøles på rist. Oppbevar brødpinnene i en lufttett boks. De kan også fryses ned.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...