© Martin Cederblad

Lavkarbobrød uten mel

Jovisst kan du spise brød til frokost, selv om du ikke spiser mel!

8. mars 2019 av Cathrine Schück

Ingredienser

Denne oppskriften gir 1 stort brød


6 stk. egg

250 g kesam, 8% fett

2 dl mandler, uten skall

2 dl valnøttkjerner

1 ts. salt

2 ts. bakepulver

2 ss. krukakli

2 dl linfrø, knuste

2 dl mandelmel

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 175°. Visp eggene og rør nedi kesam, bakepulver og salt, og rør sammen til en glatt røre.

2. Ha i de øvrige, tørre ingrediensene og rør alt til en smidig deig. Ha deigen over i formen du vil bruke, fôr den gjerne med bakepapir. Glatt ut overflaten med en slikkepott eller våte fingertupper.

3. Stek brødet i ca. 60 min.

4. Server med valgfritt pålegg, her har jeg valgt most avokado, tomater og bønnegroer. Topp gjerne med havsalt og nymalt svart pepper. Et par valnøttkjerner og et glass tomatjuice smaker godt til smørbrødet.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...