Slik lager du et kjempegodt lavkarbobrød uten mel
Jovisst kan du spise brød til frokost, selv om du ikke spiser mel!
Ingredienser
Denne oppskriften gir 1 stort brød
6 stk. egg
250 g kesam, 8% fett
2 dl mandler, uten skall
2 dl valnøttkjerner
1 ts. salt
2 ts. bakepulver
2 ss. krukakli
2 dl linfrø, knuste
2 dl mandelmel
Slik gjør du
Sett ovnen på 175°. Visp eggene og rør nedi kesam, bakepulver og salt, og rør sammen til en glatt røre.
Ha i de øvrige, tørre ingrediensene og rør alt til en smidig deig. Ha deigen over i formen du vil bruke, fôr den gjerne med bakepapir. Glatt ut overflaten med en slikkepott eller våte fingertupper.
Stek brødet i ca. 60 min.
Server med valgfritt pålegg, her har jeg valgt most avokado, tomater og bønnegroer. Topp gjerne med havsalt og nymalt svart pepper. Et par valnøttkjerner og et glass tomatjuice smaker godt til smørbrødet.



