Til globetrotteren: MIddelhavsmarinert fetaost på glass
En delikat gave som er rask å lage er denne marinerte fetaosten med blant annet oliven, rødløk og chili. Den holder seg cirka 1 uke i kjøleskapet.
Vanskelighetsgrad: 1
Tid: 15 min. + 12 timer i kjøleskap
Mengde: ca. 5 dl
Ingredienser:
300 g fetaost
2 ss herbes de Provence eller 2 ts hver av tørket basilikum, timian og oregano
1 rødløk
4 hvitløksfedd
2 dl oliven, gjerne i forskjellige farger
1 tørket chili
4 kvister frisk timian eller oregano
nykvernet svart pepper
Cirka 5 dl god olivenolje
Slik gjør du:
1. Skjær fetaen i terninger og krydre osten med de tørkede urtene. Skrell og skjær rødløken i tynne skiver. Skrell hvitløksfeddene.
2. Legg de krydrede osteterningene, rødløkskiver, 2 hvitløkfedd, oliven og den hele chilien i et glass med lokk. Press over 2 hvitløksfedd. Legg på timian- eller oreganokvister. Kvern over litt svart pepper. Hell på olje slik at det akkurat dekker innholdet. Skru på lokket og la glasset stå i kjøleskapet i ca. 12 timer.
© Eva Hildén Smith/Allt om Mat