Grønnkålsurrede dadler med blåmuggost

Dadlene rulles inn i svartkål. Hvis du ikke finner det i butikken, går grønnkål like bra. Kålbladene blir sprø i ovnen og holder sammen pakkene fint.

Oppskrift på dadler med grønnkål
© Foto: Anna Kern
Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 dadler

  • 2 dadler, gjerne medjool
  • 16 g blåmuggost
  • ¼ blodappelsin
  • 2 blad svartkål eller grønnkål
  • ⅓ ss olivenolje

How you do it

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Lag et snitt i hver daddel og ta ut steinene. Skjær osten i biter. Fyll dadlene med ostebitene. Skyll appelsinen grundig i lunkent vann. Riv skallet og press ut saften. Strø appelsinskallet over dadlene.
  1. Rens svartkålen og skjær bort grove stilker. Rull inn hver daddel i et svartkålblad og fest med tannpirkere.
  1. Legg daddelpakkene i en ildfast form. Hell over appelsinsaften og pensle med olje. Stek midt i ovnen i ca. 10 min. til dadlene er varme og svartkålen er sprø.

Tips! Olivenoljen kan helles på et lite fat for å dyppe brød i. Veldig godt!

Grønne oliven snacks
© Foto: Anna Kern