Slik lager du julens beste godter: Daddelkuler med smak

Ja da, frukt er godteri når vi snakker om tørket frukt – søtt og syrlig på samme tid. Fiken har en god, knasende konsistens og dadler er både kremete og søte. Tørkede, syrlige tranebær gir herlig syre. Rull dem i smaker du liker – her er noen favoritter: bringebærpulver, salt lakris, søtt lakrisstrøssel og kokosmasse.

Hjemmelaget julegodter
© Styling: Gunilla Von Heland / Foto: Per Ranum

Oppskrift på hjemmelaget daddelkuler:

Tid: 25 min.

Antall: 14 boller

  • 20 ferske dadler med stein
  • 5 tørkede fikener
  • 2 ss kokosolje eller smør
  • (romtemperert)
  • 2 dl havregryn
  • 1 ss kakao
  • 1 ss espresso eller
  • skikkelig sterk kaffe
  • 1 dl tørkede tranebær

Strøssel til å rulle kulene i:

1 dl kokosmasse + 1 ss bringebærpulver

1 dl kokosmasse + 1 ss salt lakrispulver eller salmiakkpulver

1 dl kokosmasse + 2 ss lakrisstrøssel

Slik gjør du:

1. Fjern daddelsteinene og ha dadlene i en blender sammen med fiken, kokosolje, havregryn, kakao og kaffe. Blend til en fast deig. Hakk tranebærene og bland dem med deigen.

2. Gjør klart strøsselet til kulene. Kjør kokosmassen i en blender så konsistensen blir finere – da fester den seg lettere på kulene. Ha i smakstilsetning, f.eks. bringebærpulver, og kjør det litt til i blenderen. Hell de ulike tilsetningene i små skåler.

3. Rull deigen til kuler og vend dem i strøsselet.

4. Legg kulene i en lufttett boks med matpapir mellom. Oppbevares kjølig.

Tips: For å få strøsselet til å sitte fast på kulene, kan du fukte dem litt med våte hender.

© Styling: Gunilla Von Heland / Foto: Per Ranum