Slik lager du julens beste godter: Daddelkuler med smak
Ja da, frukt er godteri når vi snakker om tørket frukt – søtt og syrlig på samme tid. Fiken har en god, knasende konsistens og dadler er både kremete og søte. Tørkede, syrlige tranebær gir herlig syre. Rull dem i smaker du liker – her er noen favoritter: bringebærpulver, salt lakris, søtt lakrisstrøssel og kokosmasse.
Oppskrift på hjemmelaget daddelkuler:
Tid: 25 min.
Antall: 14 boller
- 20 ferske dadler med stein
- 5 tørkede fikener
- 2 ss kokosolje eller smør
- (romtemperert)
- 2 dl havregryn
- 1 ss kakao
- 1 ss espresso eller
- skikkelig sterk kaffe
- 1 dl tørkede tranebær
Strøssel til å rulle kulene i:
1 dl kokosmasse + 1 ss bringebærpulver
1 dl kokosmasse + 1 ss salt lakrispulver eller salmiakkpulver
1 dl kokosmasse + 2 ss lakrisstrøssel
Slik gjør du:
1. Fjern daddelsteinene og ha dadlene i en blender sammen med fiken, kokosolje, havregryn, kakao og kaffe. Blend til en fast deig. Hakk tranebærene og bland dem med deigen.
2. Gjør klart strøsselet til kulene. Kjør kokosmassen i en blender så konsistensen blir finere – da fester den seg lettere på kulene. Ha i smakstilsetning, f.eks. bringebærpulver, og kjør det litt til i blenderen. Hell de ulike tilsetningene i små skåler.
3. Rull deigen til kuler og vend dem i strøsselet.
4. Legg kulene i en lufttett boks med matpapir mellom. Oppbevares kjølig.
Tips: For å få strøsselet til å sitte fast på kulene, kan du fukte dem litt med våte hender.