© Hanne Stensvold/Sentralen

Brun saus til svineribbe

Slik lager du den beste sausen til ribben!

16. desember 2015 av Hanne Stensvold/Sentralen

Ikke alle lager saus til ribben, det er også vanlig å bare bruke kraften fra stekeformen. Men vil du ha en saus, er det ekstra stas når den er hjemmelaget.

Ønsker du en mindre fet saus kan du fjerne noe av fettet ved å sette desilitermålet med ribbesjyen i fryseren i noen minutter. Fjern fettlaget som har stivnet på toppen.

 

Vanskelighetsgrad: ★ ★ 

Tid: 20 min

Antall porsjoner: 8

Ingredienser:

4 ss smør

3 ss hvetemel

8 dl ribbesjy

ev. ekstra vann

salt og pepper

1 klype sukker

Slik gjør du:

1. Smelt smør i en tykkbunnet kjele og rør
inn hvetemel. Rør konstant til den jevne
massen begynner å bli brun. Sett til side og la avkjøle noe.

2. Fjern ribben fra stekeformen og hell i et par dl med vann. Sett pannen på en varm plate og skrap opp alle restene i bunnen av pannen mens det koker opp.

3. Sil kraften over i et desilitermål, og spe eventuelt med vann til du har 8 dl. Rør kraften inn i den delvis avkjølte melblandingen og rør til en jevn saus.

4. Smak til med salt, pepper og sukker. Om du ønsker en mørkere farge, kan du bruke noen dråper sukkerkulør.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...