Denne lille ingrediensen vil endre matlagingen din for godt
Urtesaltet er perfekt å bruke i matlagingen, fra fisk og en god biff til pastavannet. Tørk det i ovnen eller i romtemperatur over noen dager
Urtesalt
Tid: 5 min. + tørketid
Mengde: ca. 4 dl 3 dl havsalt
2 potter basilikum
1 potte/bunt koriander
1 liten neve mynte
½ hvitløk (6–7 fedd)
skall av ½ usprøytet sitron
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 50 °C varmluft.
2. Plukk bladene av urtene, rens hvitløksfeddene og skrell det ytterste laget av sitronen med en potetskreller eller lignende.
3. Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og puls det sammen. Spre urtesaltet utover et stekebrett og tørk i ovnen i ca. 2–3 timer til det er tørt, eller i romtemperatur i 2–3 dager