Denne lille ingrediensen vil endre matlagingen din for godt

Urtesaltet er perfekt å bruke i matlagingen, fra fisk og en god biff til pastavannet. Tørk det i ovnen eller i romtemperatur over noen dager

urtesalt
© Aina C. Hole

Urtesalt

Tid: 5 min. + tørketid

Mengde: ca. 4 dl 3 dl havsalt
2 potter basilikum
1 potte/bunt koriander
1 liten neve mynte
½ hvitløk (6–7 fedd)
skall av ½ usprøytet sitron

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 50 °C varmluft.

2. Plukk bladene av urtene, rens hvitløksfeddene og skrell det ytterste laget av sitronen med en potetskreller eller lignende.

3. Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og puls det sammen. Spre urtesaltet utover et stekebrett og tørk i ovnen i ca. 2–3 timer til det er tørt, eller i romtemperatur i 2–3 dager

urtesalt som tilbehør til matlaging

Urtesaltet er perfekt å bruke i flere forskjellige retter.

© Aina C. Hole