Bokhvete kan redusere opptaket av kolesterol med opp til 50 prosent og er rik på kalsium, jern, kalium og magnesium. Den er dessuten glutenfri.
Dette trenger du til 4 porsjoner:
1,5 dl bokhvete
1 dl rød quinoa
0,5 dl amarant
1 ts salt
2 ss linfrøolje
6 dl vann
12 tørkede, økologiske aprikoser
100 g valnøttkjerner
6 dl kald melk
Slik gjør du:
1. Dagen før: Gi bokhvete, quinoa og amarant et oppkok i litt vann. Sil av vannet, og skyll kornene i kaldt vann. Legg kornene i bløt natten over i kaldt vann.
2. Samme dag: Sil vannet fra kornene, og varm dem opp i gryten sammen med 6 dl vann. La dem koke på svak varme i ca. 10 min. Husk å røre i gryten av og til.
3. Ha i salt og linfrøolje, og rør godt rundt. Ta gryten av varmen, og la grøten hvile under lokk i et par minutter.
4. Server grøten med grovhakkede aprikoser, valnøttkjerner og kald melk.