Bokhvetegrøt med aprikos og valnøtter
Bokhvete kan redusere opptaket av kolesterol med opp til 50 prosent og er rik på kalsium, jern, kalium og magnesium. Den er dessuten glutenfri.
Dette trenger du til 4 porsjoner:
1,5 dl bokhvete
1 dl rød quinoa
0,5 dl amarant
1 ts salt
2 ss linfrøolje
6 dl vann
12 tørkede, økologiske aprikoser
100 g valnøttkjerner
6 dl kald melk
Slik gjør du:
Dagen før: Gi bokhvete, quinoa og amarant et oppkok i litt vann. Sil av vannet, og skyll kornene i kaldt vann. Legg kornene i bløt natten over i kaldt vann.
Samme dag: Sil vannet fra kornene, og varm dem opp i gryten sammen med 6 dl vann. La dem koke på svak varme i ca. 10 min. Husk å røre i gryten av og til.
Ha i salt og linfrøolje, og rør godt rundt. Ta gryten av varmen, og la grøten hvile under lokk i et par minutter.
Server grøten med grovhakkede aprikoser, valnøttkjerner og kald melk.