Bokhvetegrøt med aprikos og valnøtter

© Christian Stæhr

Bokhvete kan redusere opptaket av kolesterol med opp til 50 prosent og er rik på kalsium, jern, kalium og magnesium. Den er dessuten glutenfri.

Dette trenger du til 4 porsjoner:

1,5 dl bokhvete

1 dl rød quinoa

0,5 dl amarant

1 ts salt

2 ss linfrøolje

6 dl vann

12 tørkede, økologiske aprikoser

100 g valnøttkjerner

6 dl kald melk

Slik gjør du:

  1. Dagen før: Gi bokhvete, quinoa og amarant et oppkok i litt vann. Sil av vannet, og skyll kornene i kaldt vann. Legg kornene i bløt natten over i kaldt vann.

  2. Samme dag: Sil vannet fra kornene, og varm dem opp i gryten sammen med 6 dl vann. La dem koke på svak varme i ca. 10 min. Husk å røre i gryten av og til.

  3. Ha i salt og linfrøolje, og rør godt rundt. Ta gryten av varmen, og la grøten hvile under lokk i et par minutter.

  4. Server grøten med grovhakkede aprikoser, valnøttkjerner og kald melk.