© Hanna Lunde

Bakte søtpotetbåter

Du kan bake grønnsaker i ovnen med jevne mellomrom, og oppbevare dem i kjøleskapet som en snack som er tilgjengelig umiddelbart.

10. mars 2019 av Hanna Lunde

Ingredienser: 

For 4 personer.


 2 stk. Søtpotet

2 ss. Olivenpolje, vanlig

1 knivs. Salt, bordsalt

1 knivs. Pepper, kvernet


Slik lager du bakte søtpoteter:

1. Forvarm ovnen til 225 grader. Del søtpotetene i to på langs og legg dem med den flate siden ned. Kutt deretter opp 5-6 tykke og lange skiver. Legg skivene på aluminiumsfolien og bland med olivenolje og dine favorittkrydder.

2. Legg skivene i ett lag; det er viktig at de ikke ligger oppå hverandre. Stek i 15 minutter, snu på skivene og stek i ytterligere 5-10 minutter til de er gylne. Dryss på salt og pepper hvis ønskelig og server varme, kalde eller romtempererte.

3. Disse holder seg fint i kjøleskapet hvis du har laget litt ekstra. Spis dem som en snack, i en salat eller mos i yoghurten til frokost. De vil ikke være like sprø etter å ha stått i kjøleskapet, men smaker fortsatt veldig godt.



Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...