© Getty Images / Stefan Wettainen

Stekte rotgrønnsaker og blomkål med gullfrø og brunet smør

Dette er en enkel vegetarisk rett hvor en knasende frøblanding drysses over blomkålen under servering.

22. mars 2021 av Elisabeth Johansson

Tid: 30 min. + 30 min. i ovnen 

Porsjoner:


  • 2 gulrøtter 
  • 2 pastinakker 
  • 1 blomkål 
  • 200 g rødkål 
  • 2 ss + 2 ss raps- eller olivenolje 
  • 1 ts flaksalt 
  • 75 g smør 


Gullfrø, ca. 3 ½ dl: 

  1. 1 dl solsikkefrø 
  2. 1 dl gresskarfrø 
  3. 1 dl melonfrø 
  4. ½ dl hampefrø 
  5. 2 krm raps- eller olivenolje 
  6. ½–1 ts malt gurkemeie 
  7. 2 krm malt spisskummen 
  8. 2 krm kajennepepper eller chilipulver 
  9. 2 krm salt 

Slik gjør du: 

  1. Gullfrø: Rist solsikkefrø, gresskarfrø og melonfrø i en tørr stekepanne. Tilsett hampefrø og olje, og vend frøene ordentlig. Tilsett gurkemeie, spisskummen, kajennepepper og salt. Bland og la frøblandingen avkjøles på kjøkkenpapir. 
  2. Sett ovnen på 200 °C. Skrell og skjær gulrøtter og pastinakk i cmtykke pinner. Legg blandingen på et stekebrett med bakepapir. Ringle over 2 ss olje. Stek midt i ovnen i ca. 10 min. 
  3. Bryt blomkålen i buketter. Skjær rødkålen i biter. Legg blomkål og rødkål på stekebrettet og ringle over 2 ss olje. Stek i ytterligere 20 min. til blomkål og rødkål har fått fin farge. 
  4. Legg rotgrønnsaker og kål på et fat. Strø over flaksalt. Brun smøret og hell det over grønnsakene. Strø over frøene og server.


Les også: Beates hvite bacalao

© Stefan Wettainen

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...