Tid: 30 min. + 30 min. i ovnen
Porsjoner: 4
- 2 gulrøtter
- 2 pastinakker
- 1 blomkål
- 200 g rødkål
- 2 ss + 2 ss raps- eller olivenolje
- 1 ts flaksalt
- 75 g smør
Gullfrø, ca. 3 ½ dl:
- 1 dl solsikkefrø
- 1 dl gresskarfrø
- 1 dl melonfrø
- ½ dl hampefrø
- 2 krm raps- eller olivenolje
- ½–1 ts malt gurkemeie
- 2 krm malt spisskummen
- 2 krm kajennepepper eller chilipulver
- 2 krm salt
Slik gjør du:
- Gullfrø: Rist solsikkefrø, gresskarfrø og melonfrø i en tørr stekepanne. Tilsett hampefrø og olje, og vend frøene ordentlig. Tilsett gurkemeie, spisskummen, kajennepepper og salt. Bland og la frøblandingen avkjøles på kjøkkenpapir.
- Sett ovnen på 200 °C. Skrell og skjær gulrøtter og pastinakk i cmtykke pinner. Legg blandingen på et stekebrett med bakepapir. Ringle over 2 ss olje. Stek midt i ovnen i ca. 10 min.
- Bryt blomkålen i buketter. Skjær rødkålen i biter. Legg blomkål og rødkål på stekebrettet og ringle over 2 ss olje. Stek i ytterligere 20 min. til blomkål og rødkål har fått fin farge.
- Legg rotgrønnsaker og kål på et fat. Strø over flaksalt. Brun smøret og hell det over grønnsakene. Strø over frøene og server.
Les også: Beates hvite bacalao

© Stefan Wettainen