Spinatlasagne med linser og gorgonzola
Pasta er en favoritt uansett årstid og anledning. Det passer like godt til hverdags som til fest. Hva med å teste ut denne gode oppskriften på en sunn spinatlasagne med linser og gorgonzola.
Varier osten i lasagnen med andre ostesorter, f. eks. chèvre.
Tid: 20 min. + 20 min. i ovn
Porsjoner: 4
Dette trenger du
200 g ferske lasagneplater
1 gul løk
2 hvitløksfedd
1 ss smør
250 g fersk spinat
4 dl melk
1 dl kremfløte
100 g gorgonzolaost
1 ss maisenna
1 1⁄2 ts salt
2 krm kvernet svart pepper
1 pakke svarte linser (125 g), g jerne granarolo
50 g valnøtter
2 dl revet ost
Tilbehør: salat
Slik gjør du
- Sett ovnen på 225 ° C. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Stek løken i smør i en stor stekepanne i ca. 3 min. Tilsett spinaten og la den frese med i omtrent 1 min. Hell over melk og fløte og la koke opp. Smuldre inn osten og rør til den smelter.
- Bland ut maisstivelsen i litt kaldt vann og hell i pannen med de andre ingrediensene. Kok opp. Krydre sausen med salt og pepper og bland inn linsene. Ta saus og lasagneplater i en smurt ildfast form, det nederste og øverste laget skal være saus.
- Grovhakk nøttene og bland dem med osten. Dryss blandingen over lasagnen. Stekes midt i ovnen i ca. 20 min., til platene er myke og lasagnen har fått en fin farge.
- Server lasagnen med salat.
Prøv også: