Styling: Elisabeth Johansson

© Helén Pe/Allt om Mat

Spinatlasagne med linser og gorgonzola

Pasta er en favoritt uansett årstid og anledning. Det passer like godt til hverdags som til fest. Hva med å teste ut denne gode oppskriften på en sunn spinatlasagne med linser og gorgonzola.

16. oktober 2020 av Cecilia Lundin

Varier osten i lasagnen med andre ostesorter, f. eks. chèvre.

Tid: 20 min. + 20 min. i ovn 

Porsjoner: 4

Dette trenger du 

200 g ferske lasagneplater 

1 gul løk

2 hvitløksfedd

1 ss smør

250 g fersk spinat

4 dl melk

1 dl kremfløte

100 g gorgonzolaost 

1 ss maisenna

1 1⁄2 ts salt

2 krm kvernet svart pepper 

1 pakke svarte linser (125 g), g jerne granarolo

50 g valnøtter

2 dl revet ost


Tilbehør: salat

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 ° C. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Stek løken i smør i en stor stekepanne i ca. 3 min. Tilsett spinaten og la den frese med i omtrent 1 min. Hell over melk og fløte og la koke opp. Smuldre inn osten og rør til den smelter.
  2. Bland ut maisstivelsen i litt kaldt vann og hell i pannen med de andre ingrediensene. Kok opp. Krydre sausen med salt og pepper og bland inn linsene. Ta saus og lasagneplater i en smurt ildfast form, det nederste og øverste laget skal være saus.
  3. Grovhakk nøttene og bland dem med osten. Dryss blandingen over lasagnen. Stekes midt i ovnen i ca. 20 min., til platene er myke og lasagnen har fått en fin farge.
  4. Server lasagnen med salat.


Prøv også: 

© Helén Pe/Allt om Mat

Kok pastaen slik!

  • Kok alltid med rikelig saltet vann. Til 100 g pasta trenger du 1 liter vann og 1/2 ss salt.
  • Rør om flere ganger i kjelen mens pastaen koker, ellers kan den klistre seg sammen.
  • Pastaen skaper stivelse, noe som gjør at koke-vannet er supert å bruke i sausen som skal serveres til.
  • Ikke skyll pastaen i kaldt vann, da mister den smak.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...