Varier osten i lasagnen med andre ostesorter, f. eks. chèvre.
Tid: 20 min. + 20 min. i ovn
Porsjoner: 4
Dette trenger du
200 g ferske lasagneplater
1 gul løk
2 hvitløksfedd
1 ss smør
250 g fersk spinat
4 dl melk
1 dl kremfløte
100 g gorgonzolaost
1 ss maisenna
1 1⁄2 ts salt
2 krm kvernet svart pepper
1 pakke svarte linser (125 g), g jerne granarolo
50 g valnøtter
2 dl revet ost
Tilbehør: salat
Slik gjør du
- Sett ovnen på 225 ° C. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Stek løken i smør i en stor stekepanne i ca. 3 min. Tilsett spinaten og la den frese med i omtrent 1 min. Hell over melk og fløte og la koke opp. Smuldre inn osten og rør til den smelter.
- Bland ut maisstivelsen i litt kaldt vann og hell i pannen med de andre ingrediensene. Kok opp. Krydre sausen med salt og pepper og bland inn linsene. Ta saus og lasagneplater i en smurt ildfast form, det nederste og øverste laget skal være saus.
- Grovhakk nøttene og bland dem med osten. Dryss blandingen over lasagnen. Stekes midt i ovnen i ca. 20 min., til platene er myke og lasagnen har fått en fin farge.
- Server lasagnen med salat.
Prøv også:

© Helén Pe/Allt om Mat
Kok pastaen slik!
- Kok alltid med rikelig saltet vann. Til 100 g pasta trenger du 1 liter vann og 1/2 ss salt.
- Rør om flere ganger i kjelen mens pastaen koker, ellers kan den klistre seg sammen.
- Pastaen skaper stivelse, noe som gjør at koke-vannet er supert å bruke i sausen som skal serveres til.
- Ikke skyll pastaen i kaldt vann, da mister den smak.