Oppskrift på små gorgenzola-pizzaer med jordbær- og rødbetsalsa
Små, deilige pizzaer som serveres som snacks. Har du fine rødbeter, trenger de ikke skrelles. Bare skyll og skrubb dem godt før tilberedning.
Slik lager du små gorgenzola-pizzaer med jordbær- og rødbetsalsa:
Tid: 20 min + 32 min i ovn
Antall: 8 små snacks-pizzaer
- 300 g seterrømme
- 1 ss + 1 ss olivenolje
- 1 ts + ½ ts flaksalt
- 1 klype + 1 klype kvernet svart pepper
- 1 pizzadeig av surdeigstype (400 g)
- 1 dl crème-fraîche
- 150 g gorgonzolaost
- 6–8 jordbær
- 2 ss nøttemiks, søt og salt eller kandisert
- 1 ss hvit balsamicoeddik
- 1 ss gressløk, finhakket
- 1 ss dill, finhakket
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 225 grader. Skrell eller skrubb og skyll rødbetene godt i lunkent vann. Skjær dem i ½ cm tykke skiver. Fordel rødbeteskiver på et stekebrett med bakepapir, og bland med 1 ss olje, 1 ts flaksalt og 1 klype pepper. Stek midt i ovnen i ca. 20 min., til rødbetene er myke og har fått fin farge. Ta ut og la avkjøles.
- Del deigen i 8 biter. Form hver bit til en ball og kjevle eller dra dem ut til runde pizzaer. Legg dem på et stekebrett med bakepapir. Smør på crème-fraîche. Legg tynne skiver av gorgonzola på hver pizza. Krydre med ½ ts flaksalt og 1 klype pepper.
- Stek pizzaene midt i ovnen i ca. 12 min. til de har fått fin farge.
- Fjern stilkene og skjær jordbærene i skiver. Hakk nøttene. Legg rødbetene i en skål. Tilsett eddik og 1 ss olje og bland godt. Vend inn jordbær, nøtter og urter.
- Fordel rødbetsalsaen på de nystekte pizzaene og server umiddelbart.