Rød grapefrukt-marmeldade
Marmeladen får en herlig bittersøt smak og litt ekstra dybde av rommen.
Tid: 25 min. + 1 time til koking
Mengde: 1,2 liter
3 røde grapefrukt 2 lime
1 vaniljestang
1 dl vann
2 ss mørk rom
750 g syltesukker
Slik gjør du:
Skyll og skrell grapefrukten med en kniv – sørg for å fjerne den bitre hvite delen. Skjær grapefrukten i tynne skiver og deretter i små biter.
Del limen og press ut saften. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
Ha grapefrukt og eventuell utrent saft og kjøtt, limesaft, vaniljestang, vaniljefrø, vann og rom i en kasserolle. La det koke under lokk i ca. 1 time på svak varme.
Rør inn syltesukkeret i marmeladen, litt om gangen, under omrøring. Kok marmeladen kraftig uten lokk i 2–3 min. Fjern skum og ta syltetøytesten.
Fjern vaniljestang og eventuelle frø og hell marmeladen over på varme, steriliserte glass. Sett på lokk og oppbevar kjølig.
Les også: Slik serverer du klassisk rakfisk
SYLTETØYTESTEN
Ha en skje marmelade på en kald tallerken. Dra skjeen gjennom marmeladen. Hvis marmeladen ikke renner tilbake, er den ferdig.