© Lisa Björner/Allt om Mat

Rød grapefrukt-marmeldade

Marmeladen får en herlig bittersøt smak og litt ekstra dybde av rommen.

22. november 2019 av Ellen Wendt


Tid: 25 min. + 1 time til koking

Mengde: 1,2 liter

3 røde grapefrukt 2 lime
1 vaniljestang
1 dl vann

2 ss mørk rom

750 g syltesukker

Slik gjør du:

1. Skyll og skrell grapefrukten med en kniv – sørg for å fjerne den bitre hvite delen. Skjær grapefrukten i tynne skiver og deretter i små biter.

2. Del limen og press ut saften. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.

3. Ha grapefrukt og eventuell utrent saft og kjøtt, limesaft, vaniljestang, vaniljefrø, vann og rom i en kasserolle. La det koke under lokk i ca. 1 time på svak varme.

4. Rør inn syltesukkeret i marmeladen, litt om gangen, under omrøring. Kok marmeladen kraftig uten lokk i 2–3 min. Fjern skum og ta syltetøytesten.

5. Fjern vaniljestang og eventuelle frø og hell marmeladen over på varme, steriliserte glass. Sett på lokk og oppbevar kjølig. 

Les også: Slik serverer du klassisk rakfisk

SYLTETØYTESTEN

Ha en skje marmelade på en kald tallerken. Dra skjeen gjennom marmeladen. Hvis marmeladen ikke renner tilbake, er den ferdig. 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...