Oppskrift på Riskrem àla safran

Riskrem er en fast juleklassiker på mange dessertbord. Her er en luksusvariant med safran og deilig sitrusfølge.

En vri på den tradisjonelle riskremen
© Styling: Elisabeth Johansson / Foto: Stefan Wettainen

Slik lager du Safranriskrem med sitrussalat:

Så enkelt og så godt! Den friske sitrussalaten er perfekt til safranriskremen.

Tid: 30 min + tid til å avkjøle laken
Antall: Til 6 personer

  • 500 g risengrynsgrøt, kjøpt eller hjemmelaget
  • ½ g safran
  • 1 ss sukker
  • 2 dl kremfløte

Sitrussalat:

  • 2 appelsiner
  • 1 rød grapefrukt
  • 2 klementiner

Krydderlake:

  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • ½ ts kardemomme, grovstøtt
  • 1 kanelstang

Slik gjør du:

  1. Sitrussalat: Skrell appelsin og grapefrukt, og skjær ut fine båter uten hinner. Skrell klementinene og skjær dem i tynne skiver. Legg alt i en skål.
  2. Krydderlake: Kok opp alle ingrediensene. Avkjøl laken, hell den over sitrusfrukten og la det hele stå kaldt i ca. 1 time.
  3. Safranriskrem: Støt safran sammen med sukkeret i en morter. Visp kremfløten luftig og bland den med risengrynsgrøten og safransukkeret. Ha desserten over i små skåler.
  4. Server safranriskremen sammen med sitrussalaten