Oppskrift på Riskrem àla safran
Riskrem er en fast juleklassiker på mange dessertbord. Her er en luksusvariant med safran og deilig sitrusfølge.
Slik lager du Safranriskrem med sitrussalat:
Så enkelt og så godt! Den friske sitrussalaten er perfekt til safranriskremen.
Tid: 30 min + tid til å avkjøle laken
Antall: Til 6 personer
- 500 g risengrynsgrøt, kjøpt eller hjemmelaget
- ½ g safran
- 1 ss sukker
- 2 dl kremfløte
Sitrussalat:
- 2 appelsiner
- 1 rød grapefrukt
- 2 klementiner
Krydderlake:
- 1 dl vann
- 1 dl sukker
- ½ ts kardemomme, grovstøtt
- 1 kanelstang
Slik gjør du:
- Sitrussalat: Skrell appelsin og grapefrukt, og skjær ut fine båter uten hinner. Skrell klementinene og skjær dem i tynne skiver. Legg alt i en skål.
- Krydderlake: Kok opp alle ingrediensene. Avkjøl laken, hell den over sitrusfrukten og la det hele stå kaldt i ca. 1 time.
- Safranriskrem: Støt safran sammen med sukkeret i en morter. Visp kremfløten luftig og bland den med risengrynsgrøten og safransukkeret. Ha desserten over i små skåler.
- Server safranriskremen sammen med sitrussalaten