© Helén Pe

Panna cotta-terte med jordbær

Du kan bake terten noen dager i forveien, hvis du klarer å holde fingrene av fatet frem til den skal spises ...

4. juni 2021 av v Lisa Eisenman Frisk og Monica Eisenman

Tid: 20 min. + 3 timers hvile 
Mengde: 8–10 stykke

75 g smør
12 digestive-kjeks 

Fyll: 

3 ark gelatin
3 dl fløte
1 dl sukker
250 g jordbær
200 g kremost naturell
1 ts vaniljesukker

Pynt: 

250 g jordbær spiselige blomster 


Slik gjør du: 

1. Smelt smøret. Knus kjeksene og bland med smøret. Trykk blandingen ut i en rund form, 24 cm i diameter. Sett formen i kjøleskapet. Lag fyllet. 

2. Fyll: Legg gelatinarkene i kaldt vann. Bland fløte og sukker i en kjele og la det surre til sukkeret er oppløst. Klem vannet ut av gelatinen, legg det i fløteblandingen og pisk til arkene er oppløst. Avkjøl. 

3. Rens jordbærene og bland dem til en puré med stavmikser. Visp inn jordbærpuré, kremost og vaniljesukker i fløteblandingen. Hell fyllet i kakeformen. La terten stå i kjøleskapet i minst 3 timer til fyllet har stivnet. 

4. Pynt terten med jordbær og spiselige blomster.

Les også: 7 sunne kaker

Et lag med sprø kjeks, et med bløt mousse og på toppen saftige jordbær. Det finnes ikke en bedre kake-cocktail! 

© Helén Pe

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...