Tid: 20 min. + 3 timers hvile
Mengde: 8–10 stykke
75 g smør
12 digestive-kjeks
Fyll:
3 ark gelatin
3 dl fløte
1 dl sukker
250 g jordbær
200 g kremost naturell
1 ts vaniljesukker
Pynt:
250 g jordbær spiselige blomster
Slik gjør du:
1. Smelt smøret. Knus kjeksene og bland med smøret. Trykk blandingen ut i en rund form, 24 cm i diameter. Sett formen i kjøleskapet. Lag fyllet.
2. Fyll: Legg gelatinarkene i kaldt vann. Bland fløte og sukker i en kjele og la det surre til sukkeret er oppløst. Klem vannet ut av gelatinen, legg det i fløteblandingen og pisk til arkene er oppløst. Avkjøl.
3. Rens jordbærene og bland dem til en puré med stavmikser. Visp inn jordbærpuré, kremost og vaniljesukker i fløteblandingen. Hell fyllet i kakeformen. La terten stå i kjøleskapet i minst 3 timer til fyllet har stivnet.
4. Pynt terten med jordbær og spiselige blomster.
Les også: 7 sunne kaker

Et lag med sprø kjeks, et med bløt mousse og på toppen saftige jordbær. Det finnes ikke en bedre kake-cocktail!
© Helén Pe