© Helèn Pe / Allt om mat

Bløtkake med jordbær

Hvem kan si nei til en lekker jordbærkake? Denne flotte kaken med jordbærmousse er både søt og frisk og passer helt perfekt til maifesten.

30. april 2019 av Cecilia Hansson

Jordbærkake

La jordbærpuré ved å bruke en stavmikser i jordbærene og deretter passere dem gjennom et dørslag. Mål deretter opp riktig mengde, du trenger ca. 3½ dl til kaken. Til denne luksuskaken trenger du også et kjøkkentermometer og en gassbrenner for å få et godt resultat.

Tid: 1¼ time + 40 min. steketid + tid i kjøleskapet

Mengde: 12–14 biter

Ingredienser:

1 ts kardemommefrø uten skall

1 limefrukt

2 egg

2 dl sukker

1½ dl hvetemel

1 dl potetmel

1 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

et par klyper salt

1 dl vann

Jordbærmousse:

1¾ dl kremfløte

2 gelatinplater

2 dl jordbærpuré

1 eggehvite

¾ dl sukker

2 ss presset limesaft

et par klyper salt

Italiensk marengs:

2 dl sukker

½ dl vann

2 eggehviter

½ ts presset sitronsaft

Fyll:

1½ dl jordbærpuré

Pynt:

friske jordbær

finrevet limeskall

© Helèn Pe / Allt om mat

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 175 °C varmluft. Knus kardemommefrøene i morter. Skyll limefrukten godt i lunkent vann og finriv skallet.

2. Visp egg og sukker hvitt og luftig til eggedosis. Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Kok opp vannet i en kasserolle, og rør forsiktig nedi melblandingen og vannet i eggedosisen. Ha tilslutt i knust kardemomme og limeskall, og bland alt godt sammen til en røre.

3. Hell røren i en smurt og strødd kakeform på ca. 20 cm i diameter. Stek kaken nederst i ovnen i ca. 40 min. til den er gjennomstekt – sjekk med en trepinne. La kakebunnen avkjøle.

4. Jordbærmousse: Visp kremfløten lett og sett den i kjøleskapet. Legg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann i ca. 5 min.

5. Varm opp halvparten av jordbærpureen. Ta opp gelatinplatene og smelt dem i den varme pureen. Ha i resten av jordbærpureen. La den kjølne.

6. Visp sammen eggehvite, sukker og limesaft i en metallbolle. Sett den over et varmt vannbad og visp til temperaturen viser 55–60° C. Ta bort fra varmen og forsett å vispe med miksmaster til det har kjølnet.

7. Visp sammen resten av jordbærpureen, eggehvitene og salt. Bland forsiktig nedi den vispede kremen. La alt stivne i kjøleskap til moussen er blitt fast og smørbar.

8. Italiensk marengs: Kok opp sukker og vann i en kasserolle. Visp eggehviter og sitronsaft til et fast skum i en kjøkkenmaskin på middels hastighet.

9. Når sukkerlaken har en temperatur på 121° C heller du den i en tynn stråle over eggehvitene mens du visper. Forsett å vispe til du har fått en glatt og kald marengsmasse.

10. Skjær kakebunnen i tre deler. Bre jordbærpuré på den underste og deretter et lag med jordbærmousse. Legg på ny kakebunn og gjenta.

11. Legg på den siste kakebunnen opp/ned for å få en glattere overflate på kaken. Bre italiensk marengs over og på sidene av kaken og bruk en kjøkkenbrenner slik at du får en lett gyllen overflate. Pynt med skivede jordbær og finrevet limeskall.

Lag i forveien!

Du kan steke kakebunnen dagen før og legge sammen kaken med jordbærmousse og -puré i forveien. Lag italiensk marengs, bre over og pynt kaken samme dag den skal serveres.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...