Ovnsbakt havregrøt med blåbær og salte mandler
Tid: 10 min. + 25 min. i ovn
Antall personer: 6
2 egg
6 dl havredrikk eller annen melk
3 ss honning
4 dl havregryn
1 dl solsikkefrø
2 ts malt kanel
1 ts salt
2 krm vaniljepulver
225 g frosne blåbær
Tilbehør:
50 g saltristede mandler
valgfri melk
lønnesirup eller flytende honning
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 °C. Pisk egg, havredrikk og honning sammen. Bland det med havregryn, solsikkefrø, kanel, salt og vaniljepulver.
2. Hell blandingen i en smurt ildfast form, ca. 25 cm i diameter. Fordel blåbær over. Stek midt i ovnen i 25–30 min. til grøten er gyllen på toppen.
3. Topp grøten med saltristede mandler, og server med melk og lønnesirup.
Les også: Slik lever du på Middelhavsdietten

© Anna Wendt