ovnsbakt havregrøt oppskrift
© Lisa Björner

Frokost på budsjett som lager seg selv og smaker fantastisk

Hvis du vil gjøre det enda enklere, kan du måle opp de tørre og de våte ingrediensene i hver sin skål kvelden før. Så er det bare å blande det sammen og toppe med bær.

13. mars 2023 av Anna Wendt

Ovnsbakt havregrøt med blåbær og salte mandler

Tid: 10 min. + 25 min. i ovn
Antall personer:

2 egg
6 dl havredrikk eller annen melk
3 ss honning
4 dl havregryn
1 dl solsikkefrø
2 ts malt kanel
1 ts salt
2 krm vaniljepulver
225 g frosne blåbær 

Tilbehør:
50 g saltristede mandler valgfri melk
lønnesirup eller flytende honning 

Slik gjør du: 

1. Sett ovnen på 200 °C. Pisk egg, havredrikk og honning sammen. Bland det med havregryn, solsikkefrø, kanel, salt og vaniljepulver. 

2. Hell blandingen i en smurt ildfast form, ca. 25 cm i diameter. Fordel blåbær over. Stek midt i ovnen i 25–30 min. til grøten er gyllen på toppen. 

3. Topp grøten med saltristede mandler, og server med melk og lønnesirup.

Les også: Slik lever du på Middelhavsdietten

ovnsbakt havregrøt oppskrift
© Anna Wendt

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...