Blåbær havregrøt
© Jenny Grimsgård/Allt om Mat

Oppskrift på blåbær- og havregrøt med hirseflak

En skikkelig powerfrokost med en real dose fibre, mineraler og antioksidanter. Obs!: Sjekk at havregrynene er glutenfrie hvis du er glutenintolerant.

12. april 2023 av Tove Nilsson
Blåbær- og havregrøt med hirseflak
© Jenny Grimsgård/Allt om Mat

Tid: 15 min.
Antall: 4 porsjoner 

2 dl havregryn
½ dl hirseflak
5 dl vann
1 ½ dl frosne bær + 1 dl tinte til servering
1 ss flytende honning
1 ss linfrø
6 dl melk til servering salt 

Slik gjør du:

1. Kok opp havregryn, hirseflak og vann under omrøring i en kasserolle. Ha i blåbær. 

2. La grøten småkoke på lav varme under omrøring i 5–6 min. 

3. Ha i honning, ½ ts salt og linfrø. 

4. Topp grøten med 1 dl blåbær og server med melk.

Les også: 8 grunner til at du skal drikke ingefær-te

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...