OMELETT I EN POSE: Her får du oppskriften på det smarte omelett-trikset.

© Getty Images

Omelett – har du prøvd dette trikset?

Synes du det er vanskelig å lage en perfekt omelett? Prøv dette geniale trikset som også sparer deg for oppvask!

24. juni 2021 av Cecilie Espensen

Lage omelett i en pose? Ja visst! Ikke bare er det en suksess, men du slipper å skrubbe stekepannen etterpå og trenger ikke smør til steking! Og alle kan få akkurat den omeletten de har lyst på. Det er bare å fylle flere ziplock poser og ha alle i samme kasserolle – tid spart! Omelett i pose er perfekt til helgefrokosten, lunsj på hjemmekontoret og venninne-lunsjen.

Hva er ditt favorittfyll?

Omelett med kun salt og pepper?

Omelett med ost og skinke?

Omelett med skivet brie?

Mulighetene er mange, det er bare å finne frem en kasserolle, ziplock poser, egg og ønsket fyll!

Slik lager du omelett i pose:

1. Ha 2 egg i en ziplock pose, og bland dem forsiktig sammen i posen.

2. Tilsett resten av ingrediensene i posen, krydre med salt og pepper og bland forsiktig sammen.

3. Lukk posen og ha den i en kasserolle med kokende vann. Bruk en stor kasserolle hvis du lager flere omeletter samtidig.

4. Kok omeletten i 12–13 minutter, avhengig av størrelsen på eggene. Ta omeletten ut av posen og server, gjerne med en grønn salat til.

TIPS! Vask og tørk ziplock posen så kan du bruke den til en ny omelett i pose eller oppbevaring av mat. Da sparer du både miljøet og penger.

TIPS! Har du ikke ziplock poser? Da kan du bruke dobbelt lag med brødposer/fryseposer og lukke posene med en poseklemme.

Forslag til fyll:

  • Ost og skinke
  • Løk, paprika og sopp, finsnittet og stekt først
  • Parmesan og finhakkede soltørkede tomater
  • Fetaost og stekt squash
  • Stekt sopp og frisk timian
  • Parmaskinke eller serranoskinke
  • Friske urter

Har du prøvd å lage majones uten egg? Slik lager Mat-Tina det.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...