© Lennart Weibull/Gyldendal

Mat-Tinas majones uten egg

Kan man lage majones uten egg? Ja, med stor suksess! Her får du oppskriften på tre veganske majoneser fra tv-kokken Tina Nordströms nye kokebok «Tinas mat».

8. mai 2019 av Cecilie Espensen

Tara har møtt den entusiastiske og bokaktuelle kokken som vi kjenner så godt fra tv-ruten gjennom programmer som «Tinas mat» og «New Scandinavian Cooking».

–  Denne boken er for både den som flytter hjemmefra for første gang og den som lager mat i hverdagen, som deg og meg, sier Tina og fortsetter: 

– Her får du svar på alt fra hvordan man bygger opp et spiskammers til hvordan partere en kylling og hvordan du redder en saus som har skilt seg. 

Selv beskriver hun sin matlagingsstil slik: Enkel, ukomplisert og jordnær. Hun elsker grønnsaker, men sier at hun aldri lager vegetarisk mat! Det synet på grønnsaker synes Tina er veldig 70-talls og er urettferdig mot alt det grønne og hva det kan tilby. 

I boken finner du mange kjøttfrie, smakfulle oppskrifter – perfekt både for vegetarianere og deg og meg som ønsker å spise mindre kjøtt i hverdagen. Her får du en ren vegetarisk smakebit fra boken:

MUNTERT MATMØTE: Tina Nordström og Taras journalist Cecilie Espensen fant raskt tonen hos tv-kokkens norske forlag, Gyldendal.

© Cecilie Espensen

Oppskrift på 3 veganske majoneser:

© Lennart Weibull

Avokadomajones uten egg

4 porsjoner


1 avokado

saften av ½ sitron

1 dl nøytral raps- eller solsikkeolje

salt

noen dråper grønn tabasco


Sånn gjør du det

  • Del avokadoen, fjern steinen og grav ut fruktkjøttet. Ha avokadokjøttet I et smalt mikserglass for stavmikser. Tilsett sitronsaft og kjør det blir en tykk saus.
  • Tilsett oljen i en tynn stråle mens du mikser til konsistensen blir som majones. Smak til med salt og tabasco.


Kikertmajones uten egg

4 porsjoner


1 ss dijonsennep

saften av 1 lime

½ dl kikertlake

2 ts tahini (sesampaste)

2 dl smaksnøytral raps- eller solsikkeolje

salt og kvernet svart pepper


Sånn gjør du det

  • Ha sennep, limesaft og kikertlake i et smalt mikserglass for stavmikser. Kjør til det blir en tykk saus.
  • Tilsett oljen i en tynn stråle mens du mikser til konsistensen blir som majones. Smak til med tahini, salt og pepper.


Aioli uten egg

4 porsjoner


3 hvitløksfedd

2 dl nøytral raps- eller solsikkeolje

1 dl helmelk

salt og kvernet svart pepper


Sånn gjør du det

  • Skrell hvitløken og skjær den i skiver. Ha hvitløk, olje og til slutt melk i et mikserglass for stavmikser. Kjør til det blir en tykk majones uten å føre stavmikseren opp og ned i glasset. Smak til med salt og pepper.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...