Lag en deilig rå snickerskonfektkake
En lekker og mektig kombinasjon av dadler, peanøtter, mørk sjokolade og karamellaktig peanøtt- og daddelfyll.
En blanding av søtt og litt salt som passer perfekt til kos, dessert eller som et raskt lite måltid som gir masse bra næring. Det som er så deilig med sunnere kaker som ikke inneholder hvitt sukker, er at man blir veldig fornøyd etter én bit. Det døyver i hvert fall mitt søtsug, for det fører ikke til at blodsukkeret stiger til værs og man blir sånn «sukkeravhengig» og bare vil ha mer. Jeg har vent meg helt av med å spise kaker og sjokolade med hvitt sukker, og blir så mye mer fornøyd og føler meg bra etter å ha spist kaker og sjokolade som er søtet med naturlig søtning som dadler og kokossukker
Antall: 20 biter
Bunn
- 5 dl myke dadler uten stein
- 1 dl kokosolje
- 2 dl rå peanøtter
- 2 dl kokosmasse
- 1 dl kakao
- ½ ts himalayasalt
- 2 dl bokhvetemel
Slik gjør du
- Ha dadler og kokosolje i en kjøkkenmaskin og kjør til en seig masse.
- Tilsett peanøtter, kokosmasse, kakao og salt og kjør til alt er godt blandet. Det gjør ikke noe om det er igjen biter av peanøtter.
- Tilsett bokhveten til slutt og kjør litt til.
- Klem bunnen ut i en firkantet form dekket med bakepapir.
Hvitt fyll
- 4 dl glutenfrie havregryn
- 2 dl kokosmelk
- 1 dl lønnesirup
- ½ ts rent vaniljepulver
Slik gjør du
- Kjør alt i en kjøkkenmaskin til en jevn, tykk masse.
- Trykk fyllet ut over bunnen og sett formen i fryseren.
Brunt fyll
- 3 dl myke dadler uten stein
- 3 dl crunchy peanøttsmør
- ¼ ts himalayasalt
Slik gjør du
- Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til en tykk, brun masse.
- Klem det ut over det hvite fyllet i kakebunnen.
- Sett formen tilbake i fryseren.
Sjokoladetrekk
- 2 dl kakaosmør
- 2 dl kakaopulver
- 1 dl lønnesirup
Slik gjør du
- Smelt alle ingrediensene til sjokoladen under omrøring i et vannbad.
- Ta ut kakeformen og skjær ruter av kaken.
- Hell så flytende sjokolade over og topp med peanøtter og et lite dryss himalayasalt. Strø eventuelt over frysetørkede bringebær for en frisk touch.
- Sett så de ferdige snickerskakebitene tilbake i fryseren.
- Oppbevar i fryser og ta dem ut 15 minutter før de skal spises.
