Horn
Disse hornene er perfekt å fylle fryseboksen med, da har du enkel og god mat til matboksen i dagevis. Vi kaller dem restehorn fordi det alltid blir litt ulikt hva vi putter i dem, det kommer helt an på hva vi har i kjøleskapet og fryseren.
Det er topp å bruke opp osterester, skinkerester, siste skvetten med tomatsaus, restene av maisen fra fredagstacoen osv. Her må du sjekke kjøleskapet og bruke fantasien! Selve oppskriften ble vi inspirert til å lage av Grete Roede.
Ingredienser:
Ca 16
4 dl vann
½ pose tørrgjær
½ ts salt
1 ss olje
4 dl sammalt hvete
3 ½ dl siktet hvetemel
1 egg til pensling
Ovnstemperatur 200 °C
Slik gjør du:
1. Bland sammen alle ingrediensene og sett deigen til heving. Jo lenger du lar deigen stå i ro, desto bedre hever den seg.
2. Finn frem rester fra kjøleskapet som du kan fylle i hornene. Skinke, mais, tomatpuré, kremost, vanlig ost osv. Ta det du har og det du liker.
3. Rull ut deigen til en stor sirkel. Finn frem en kniv eller pizzaskjærer
og skjær sirkelen i åtte spisser. Legg fyll på hver spiss og rull sammen.
4. Begynn å rulle der spissen er bredest og fortsett mot tuppen.
5. Legg hornene på et stekebrett og la dem etterheve i 30 minutter.
6. Pensle med egg og dryss solsikkefrø og linfrø på toppen, eller bruk
det du måtte ha av frø.
7. Sett hornene i ovnen og stek dem i ca. 15 minutter.
Les også: 5 kalorifattige oppskrifter med bare 5 ingredienser