Horn
© Christin Eide

Kast mindre mat: Fyll horn med rester

Du kan enkelt redusere matsvinn ved å lage mat av rester. Her får du ekspert på matsvinn, Mette Nygård Havre, sin lekre oppskrift på horn.

20. februar 2020 av Bjørnhild Fjeld

Horn

Disse hornene er perfekt å fylle fryseboksen med, da har du enkel og god mat til matboksen i dagevis. Vi kaller dem restehorn fordi det alltid blir litt ulikt hva vi putter i dem, det kommer helt an på hva vi har i kjøleskapet og fryseren. 

Det er topp å bruke opp osterester, skinkerester, siste skvetten med tomatsaus, restene av maisen fra fredagstacoen osv. Her må du sjekke kjøleskapet og bruke fantasien! Selve oppskriften ble vi inspirert til å lage av Grete Roede.

Ingredienser: 

Ca 16

4 dl vann

½ pose tørrgjær

½ ts salt

1 ss olje

4 dl sammalt hvete

3 ½ dl siktet hvetemel

1 egg til pensling


Ovnstemperatur 200 °C

Slik gjør du:

1. Bland sammen alle ingrediensene og sett deigen til heving. Jo lenger du lar deigen stå i ro, desto bedre hever den seg.

2. Finn frem rester fra kjøleskapet som du kan fylle i hornene. Skinke, mais, tomatpuré, kremost, vanlig ost osv. Ta det du har og det du liker.

3. Rull ut deigen til en stor sirkel. Finn frem en kniv eller pizzaskjærer

og skjær sirkelen i åtte spisser. Legg fyll på hver spiss og rull sammen.

4. Begynn å rulle der spissen er bredest og fortsett mot tuppen.

5. Legg hornene på et stekebrett og la dem etterheve i 30 minutter.

6. Pensle med egg og dryss solsikkefrø og linfrø på toppen, eller bruk

det du måtte ha av frø.

7. Sett hornene i ovnen og stek dem i ca. 15 minutter.

Les også: 5 kalorifattige oppskrifter med bare 5 ingredienser

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...