Jordbær hører sommeren til, både som dessert, i salater eller som snacks. Denne forfriskende jordbærsaften passer like godt til frokost som til sommerfesten. Og det beste av alt, den lager seg selv i kjøleskapet. Enklere blir det ikke!
Tilsett is og alkohol om du ønsker det, eller server den som en alkoholfri Strawberry Daiquiry. Nam!
Oppskrift på jordbærsaft
Tid: 15 min. + 1 døgn i kjøleskapet
Mengde: ca. 1 ½ liter
- 2 liter jordbær
- 5 dl vann
- 5 dl sukker per liter avrent saft
Tilbehør:
- limeskiver
- limesaft
- isbiter
Se fremgangsmåten under bildet:

Jordbærsesong:
Norske jordbær er vel verdens beste?
© Getty ImagesSlik lager du jordbærsaft:
- Rens jordbærene og blend dem i en kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Bland mosen med vann i en stor bolle eller mugge, dekk over med plastfolie, og la stå i 1 døgn i kjøleskapet.
- Ta ut av kjøleskapet og la jordbærene renne av gjennom en saftsil i ca. 30 min. Mål opp saften og ha i riktig mengde sukker. Rør godt til sukkeret er oppløst.
- Hell saften over på rene flasker og sett dem i kjøleskapet, eller frys ned saften til senere bruk.
- Spe ut saften med vann etter smak ved servering. Ha gjerne i litt presset limesaft for å balansere sødmen. Server i glass med isbiter og pynt gjerne med en skive lime.
Tips:
Bland litt hvit rom eller tequila og isbiter i jordbærsaften, og server som en frisk drink på sommerfesten.

Saft med jordbær:
Forfriskende og deilig saft som lager seg selv. Perfekt i sommervarmen! Og den passer like godt til sommerfesten!
© Lisa Björner/Allt om mat