8 Fristende bakeblogger
Baking har fått en ny vår, og nettet florerer av blogger om søtsaker, kaker og bakverk. Her er våre norske favoritter!
Sjekk ut disse 9 fristende bakebloggene:

Ida Gran-Jansen
Etter at Ida Gran-Jansen vant en sesong av "Hele Norge Baker" startet hun på en matglad reise. Hun er utdannet dyrepleier og har en stor lidenskap for kaker, gjærbakst og andre søte fristelser.
Ida startet blogg som følge av deltakelsen i programmet, og er opptatt av å skrive oppskriftene så enkle som mulig slik at det er lett for alle, uansett bakeerfaring, å få et godt resultat.
Du finner også oppskrifter på gode og sunne middagsretter på bloggen. Hun har utgitt flere kokebøker og frister oss med mange fantastiske oppskrifter på sin Instagramprofil.

Marias Salt og Søtt
Marias Salt og Søtt er en blogg med oppskrifter for både middagsmat og deilige søtsaker. Maria beskriver seg selv som matfrelst og mye av det hun legger ut på bloggen er tilpasset barn og barnefamilier.
Hvorfor er du så glad i å bake?
- Jeg har alltid vært glad i baking, helt fra jeg som lita jente sto på krakken ved siden av mamma. Det er så tilfredsstillende å se at det man jobber med ender opp i et helt konkret og synlig resultat! Og alle synes vel det er hyggelig å servere en hjemmebakt kake...
Hvordan skal man få tid til å bake i en travel hverdag?
- For meg er baking en fin avkobling fra hverdagsmaset, og jeg ser veldig lite på TV. Barna liker også å være med, det er fint å kunne gjøre en rolig aktivitet hjemme en gang i blant når de ikke har fotballtrening, speidern, osv.
Er det vanskelig å bli flink til å bake?
- Jeg tror det er noe de fleste kan mestre, men da må man ville det. Hvis man ikke liker å bake og man helst ville gjort noe annet, da tror jeg det er vanskeligere å bli flink.

Passion 4 Baking
Bloggen Passion 4 Baking skrives av Manuela Kjeilen som i tillegg til å drive bloggen har gitt ut flere bøker om baking og andre søte fristelser. Manuela har nå valgt å stoppe å publisere nye oppskrifter på bloggen, men har lansert appen "Love, Manuela" hvor hun fremdeles publiserer nye oppskrifter hver uke. Selvom det ikke kommer nye oppskrifter på bloggen er den spekket med oppskrifter på deilige søtsaker.
Hva er dine tips til hvordan man kan få tid til å bake i en travel hverdag?
- Å bake er jo veldig gøy og også givende. Det er noe som gjør de aller fleste glad. Man kan gjøre det som et sosialt samvær og aktivitet med barn, familien eller venner. Som alt annet er det snakk om prioriteringer i hverdagen. For meg har det alltid vært lett å prioritere det, da det gir så mye tilbake og vi stortrives med det. Så dersom man har glede av, interesse for og ser nytten i å gjøre det, finner man også tid til det.
Hvorfor er du så glad i å bake?
- Som sagt har det betydd mye for meg både i barndommen og senere som mor. Det har vært utrolig gøy å se mine barn og deres venner og ikke minst resten av familien og venner kose seg, være fornøyde og skryte uhemmet. Det gjør at man blir motivert. Dessuten er jeg en ordentlig kakemoms som elsker sjokolade, kaker og søtsaker.
Er det vanskelig å bli flink til å bake, eller er det noe de fleste kan mestre?
- Jeg tror alle kan mestere baking og bli flink til det. Det avhenger nok mest av interesse. Alle kan følge en oppskrift, spesielt når det er steg for steg, og klare å lykkes. Viktigst er at man våger å feile og prøve på nytt, til man lykkes. Alle feiler, og også jeg som baker mye kan feile, men da lærer jeg jo underveis, får bedre erfaring og skaper gjerne nye smaksopplevelser.

1001 Makron
Elsker også du makroner? Christine Ønvik Amundsen har en forkjærlighet for makroner, og har samlet sine favorittoppskrifter på den fristende bloggen 1001 Makron.
Christine liker ikke å gjøre ting mer komplisert enn man behøver, og mener at det slettes ikke er så vanskelig å lage makroner som mange tror.
Klikk deg inn på bloggen og bli inspirert av henne mange oppskrifter. Du finner garantert en makron du kommer til å like, uansett om den skal smake av lakris, jordbær, karamell eller noe helt annet.

Gluten- og melkefri inspirasjon
Kathrine står bak bloggen Gluten- og melkefri inspirasjon. Hun har blogget i over 10 år om allergifri mat, og har samlet sine beste tips og oppskrifter på bloggen.
Kathrine har selv opplevd hvordan det er å skulle kutte ut enkelte produkter fra matlagningen. Ved å opprette bloggen fikk hun samlet mange gode oppskrifter, som også gjør det enkelt for andre å lage mat uten melk og gluten.
Klikk deg inn og finn oppskrifter på gode kaker og annet bakverk - som alle kan spise!.

Det søte liv
Kristine har skapt et søtt kakeparadis med fantastiske oppskrifter på bloggen Det søte liv. Du finner garantert noe du kommer til å like her! Det er en god variasjon av oppskrifter med både konfekter, desserter, bakst og kaker.

Vegetarbloggen
Mari som står bak Vegetarbloggen er selv kokk og ønsker å vise at vegansk kan være enkelt. Hun ønsker å gi de som velger vegansk mat mest mulig glede av det, ved å gi oppskrifter på velsmakende mat. Du får også mange tips og triks av Mari.
På bloggen finner du ikke bare oppskrifter for det søte. Mari gir deg også oppskrifter til frokost, middag og festlige høytider.

Kakefabrikken
Ellen bruker kakebaking til å være kreativ, og hun eksperimenterer med både smaker, former og teksturer.
Finn gode oppskrifter til både pai, cupcakes, kakepops, gjærbakst og mye mye mer på bloggen Kakefabrikken.

Krem.no
Elin som står bak bloggen krem.no er utdannet konditor og hun var faktisk norgesmester i konditorkunst for juniorer i 1991. Elin har også gitt ut flere bøker.
På bloggen dinner du gode oppskrifter på både kaker, desserter, konfekt og enkle tips till hvordan du kan dekorere de søte sakene.
