Epler: Smør og en form, ca. 22 cm i diameter, og strø den med brødstrø. Sett ovnen på 175 grader. Fjern kjernene på eplene og skjær dem i cm-store biter. Stek dem med punsj, smør og sukker i en stekepanne. La punsj og sukker koke inn i eplene, de skal bli litt myke. Avkjøl.
Visp smør, sukker og muscovadosukker lyst og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen, og bland til en jevn røre. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle. Rør melblandingen inn i røren vekselvis med melken. Rør inn halvparten av de stekte eplene, spar resten til pynt.
Hell røren i formen. Stek midt i ovnen i 25–30 min., til kaken har fått litt farge. La kaken avkjøles.
Punsjvaniljesaus: Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frø og stang i en kjele sammen med melk, punsj og fløte. Kok opp. Ta kjelen til side og la stå og trekke i ca. 5 min.
Visp sukker og eggeplommer luftig. Hell vaniljemelken i eggeblandingen og visp det sammen. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm forsiktig opp mens du visper, til sausen holder 84 grader. Sil sausen. Ha i salt og avkjøl.
Topp kaken med eplene du har lagt til side, og server med punsjvaniljesaus.