Slik lager du myk eplekake med syrlig epleglasur

En saftig kake der glasuren får en ekstra eplesmak med eplearoma. Aromaen kan kjøpes på Panduro og på nettet, men den kan også utelates.

Oppskrift på eplekake
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe

Myk eplekake med syrlig epleglasur

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 biter

  • 75 g epler, syrlige
  • ¼ ss presset sitron
  • ½ ss sukker
  • ¼ dl sukker
  • ½ ts malt kanel
  • 25 g smør, romtemperert
  • ½ egg
  • ¼ dl naturell yoghurt
  • ½ dl hvetemel
  • ½ ts vaniljesukker
  • ¼ ts bakepulver
  • ½ klype salt

Glasur

  • ¼ dl melis
  • ¼ ss presset sitron
  • ¼ dryss eplearoma

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader. Skrell, kjern ut og skjær eplene i små terninger. Bland eplene med sitronsaft, 2 ss sukker og kanel.
  1. Visp smøret og 1 dl sukker hvitt og luftig i kjøkkenmaskin. Tilsett eggene, ett om gangen. Bland inn yoghurten. Rør sammen mel, vaniljesukker, bakepulver og salt, og sikt det inn i røren. Visp sammen til en jevn røre.
  1. Bre røren ut i en smurt springform, 24 cm i diameter. Fordel eplekompotten over. Dra en kniv gjennom røren, så kompotten og røren blandes litt.
  1. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 min. Kaken skal være tørr i midten, sjekk med en kakepinne. Ta ut og avkjøl.
  1. Glasur: Rør sammen melis, sitronsaft og eventuell aroma. Ringle glasuren over kaken og la stå i ca. 30 min. til glasuren har stivnet. Oppbevar kaken i kjøleskapet.
Oppskrift-myk-eplekake-
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe