Sett ovnen på 175 grader. Skrell, kjern ut og skjær eplene i små terninger. Bland eplene med sitronsaft, 2 ss sukker og kanel.
Visp smøret og 1 dl sukker hvitt og luftig i kjøkkenmaskin. Tilsett eggene, ett om gangen. Bland inn yoghurten. Rør sammen mel, vaniljesukker, bakepulver og salt, og sikt det inn i røren. Visp sammen til en jevn røre.
Bre røren ut i en smurt springform, 24 cm i diameter. Fordel eplekompotten over. Dra en kniv gjennom røren, så kompotten og røren blandes litt.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 min. Kaken skal være tørr i midten, sjekk med en kakepinne. Ta ut og avkjøl.
Glasur: Rør sammen melis, sitronsaft og eventuell aroma. Ringle glasuren over kaken og la stå i ca. 30 min. til glasuren har stivnet. Oppbevar kaken i kjøleskapet.