
SØTT TIL KAFFEN: Hva passer vel bedre på denne dagen enn en saftig eplekake med epler fra – om du er heldig – egen hage?
© Arild SandgrenBestemors eplekake
Hva er vel bedre enn en saftig eplekake? Denne er enkel å lage og klar til å sette inn i ovnen i løpet av en halvtime.
Tid: 60 min.
Mengde: 12 biter
4 syrlige epler
5 ss sukker
2 ss malt kanel
Røre:
200 g smør
200 g sukker
4 egg, romtemperert
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss perlesukker
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Skrell eplene, fjern kjernehuset og del dem i tynne båter.
3. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
4. Pisk smør og sukker lyst og luftig i en kjøkkenmaskin.
5. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
6. Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.
7. Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
8. Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker. Stek kaken midt i ovnen i ca. 50 min.
9. Server kaken lun med vispet kremfløte, vaniljeis eller kvarg med vaniljesmak.
Kilde: Melk.no
TIPS!
For å være sikker på at kaken har stått lenge nok, kan du stikke en kakepinne, trepinne eller liknende forsiktig inn i kaken. Hvis det ikke fester seg noe til pinnen når du drar den ut, er kaken ferdig.
TIPS!
Har du ikke et epletre i hagen? Spør på sosiale medier om noen i nabolaget har epler du kan plukke!