Eplekake med norske epler

Tirsdag 27. september er det Den norske epledagen – det feirer vi med en saftig eplekake som du får oppskriften på her! Hvem vil du invitere på kaffe og eplekake?

Plukking epler oppskrift på eplekake

NORSKE EPLER: Saftige, søte og syrlige – nå er de norske eplene på topp og det må feires!

© Getty Images/Arild Sandgren
Eplekake oppskrift

SØTT TIL KAFFEN: Hva passer vel bedre på denne dagen enn en saftig eplekake med epler fra – om du er heldig – egen hage?

© Arild Sandgren

Bestemors eplekake

Hva er vel bedre enn en saftig eplekake? Denne er enkel å lage og klar til å sette inn i ovnen i løpet av en halvtime.

Tid: 60 min.

Mengde: 12 biter

4 syrlige epler

5 ss sukker

2 ss malt kanel

Røre:

200 g smør

200 g sukker

4 egg, romtemperert

170 g hvetemel

1 ts bakepulver

2 ss perlesukker

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 180 grader.

2. Skrell eplene, fjern kjernehuset og del dem i tynne båter.

3. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.

4. Pisk smør og sukker lyst og luftig i en kjøkkenmaskin.

5. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.

6. Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.

7. Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.

8. Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker. Stek kaken midt i ovnen i ca. 50 min.

9. Server kaken lun med vispet kremfløte, vaniljeis eller kvarg med vaniljesmak.

Kilde: Melk.no

TIPS!

For å være sikker på at kaken har stått lenge nok, kan du stikke en kakepinne, trepinne eller liknende forsiktig inn i kaken. Hvis det ikke fester seg noe til pinnen når du drar den ut, er kaken ferdig.

TIPS!

Har du ikke et epletre i hagen? Spør på sosiale medier om noen i nabolaget har epler du kan plukke!

Klikk her for oppskriften på flere saftige eplekaker