Eplekake med norske epler
Tirsdag 27. september er det Den norske epledagen – det feirer vi med en saftig eplekake som du får oppskriften på her! Hvem vil du invitere på kaffe og eplekake?
Bestemors eplekake
Hva er vel bedre enn en saftig eplekake? Denne er enkel å lage og klar til å sette inn i ovnen i løpet av en halvtime.
Tid: 60 min.
Mengde: 12 biter
4 syrlige epler
5 ss sukker
2 ss malt kanel
Røre:
200 g smør
200 g sukker
4 egg, romtemperert
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss perlesukker
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Skrell eplene, fjern kjernehuset og del dem i tynne båter.
3. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
4. Pisk smør og sukker lyst og luftig i en kjøkkenmaskin.
5. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
6. Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.
7. Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
8. Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker. Stek kaken midt i ovnen i ca. 50 min.
9. Server kaken lun med vispet kremfløte, vaniljeis eller kvarg med vaniljesmak.
Kilde: Melk.no
TIPS!
For å være sikker på at kaken har stått lenge nok, kan du stikke en kakepinne, trepinne eller liknende forsiktig inn i kaken. Hvis det ikke fester seg noe til pinnen når du drar den ut, er kaken ferdig.
TIPS!
Har du ikke et epletre i hagen? Spør på sosiale medier om noen i nabolaget har epler du kan plukke!