Smelt smøret. Tilsett melken og varm opp til 37 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell over væsken og rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett sukker, egg, salt og melet litt etter litt. Kjør deigen til en smidig deig i ca. 7 min. i kjøkkenmaskin. La den heve under et klede i ca. 45 min.
Eplepuré: Skrell, kjern ut og finhakk eplene. Legg eplene, sukker, sitronsaft, vann og kanelstang i en kjele. La det koke under lokk i ca. 15 min. til eplene er helt myke. Ta ut kanelstangen og kjør til puré med stavmikser. Avkjøl. Legg pureen i en sprøytepose.
Del deigen i ca. 35 biter, 20–25 g hver, på et melet underlag. Rulles til kuler og legges deretter på stekebrett med bakepapir, trykk dem lett ned. La heve under et klede i ytterligere ca. 45 min.
Kanelsukker: Bland sukker, kanel og flaksalt.
Varm opp oljen til 160–180 grader i en gryte. Friter munkene i omganger i 2–3 min til de får fin farge. Vend dem av og til i oljen. Ta dem opp med hullsleiv og la renne av på papir. Vend dem deretter i kanelsukkeret.