Oppskrift på fylte minimunker med eplepuré

Små søte munker fylt med eplepuré. De er best helt nyfriterte. Hvis du vil fryse dem ned, går det bra, men frys dem i så fall uten kanelsukkeret.

Oppskrift på eplemunker
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe

Fylte minimunker med eplepuré

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 minimunker

  • 1½ g gjær
  • 5¾ g smør
  • ¼ dl melk
  • ¼ dl sukker
  • ¼ egg
  • ¼ klype salt
  • ¼ dl hvetemel

Eplepuré, ca. 1 ½ dl:

  • ¼ epler
  • ¼ dl sukker
  • ¼ ss presset sitron
  • ¼ ss vann
  • ¼ kanelstang

Kanelsukker:

  • ¼ dl sukker
  • ¼ ts malt kanel
  • ¼ ts havsalt

Fritering:

  • ½ dl rapsolje

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret. Tilsett melken og varm opp til 37 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell over væsken og rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett sukker, egg, salt og melet litt etter litt. Kjør deigen til en smidig deig i ca. 7 min. i kjøkkenmaskin. La den heve under et klede i ca. 45 min.
  1. Eplepuré: Skrell, kjern ut og finhakk eplene. Legg eplene, sukker, sitronsaft, vann og kanelstang i en kjele. La det koke under lokk i ca. 15 min. til eplene er helt myke. Ta ut kanelstangen og kjør til puré med stavmikser. Avkjøl. Legg pureen i en sprøytepose.
  1. Del deigen i ca. 35 biter, 20–25 g hver, på et melet underlag. Rulles til kuler og legges deretter på stekebrett med bakepapir, trykk dem lett ned. La heve under et klede i ytterligere ca. 45 min.
  1. Kanelsukker: Bland sukker, kanel og flaksalt.
  1. Varm opp oljen til 160–180 grader i en gryte. Friter munkene i omganger i 2–3 min til de får fin farge. Vend dem av og til i oljen. Ta dem opp med hullsleiv og la renne av på papir. Vend dem deretter i kanelsukkeret.
  1. Trykk et hull i munkene, og spøyt inn eplepuré.
Oppskrift på eplemunker
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe