© Helèn Pe / Allt om mat

Sjokoladekake med hasselnøttlokk

Sjokoladekake er manges favoritt på kakebordet - og med god grunn! Denne er saftig og god - med smak av kaffe og hasselnøtter. Nam!

30. april 2019 av Cecilia Hansson

En skikkelig saftig sjokoladekake som er nok til mange gjester. Har du ikke muscovadosukker, kan du bruke brunt sukker. 

Tid: 45 min. + 50 min. steketid

Mengde: ca. 16 biter

1¾ kald sterk kaffe

1½ dl kakao

1 dl crème fraîche

3½ dl hvetemel (210 g)

1½ ts bakepulver

½ ts natron (bikarbonat)

1 ts vaniljesukker

et par klyper salt

175 g mykt smør

1½ dl sukker

1 dl brunt muscovadosukker

2 egg

Hasselnøttlokk:

300 g mørk sjokolade

450 g mykt smør

2 dl melis

300 g Nutella eller Nugatti

1 ts salt

Fyll:

1 dobbel Daim sjokolade fra Freia

Pynt:

«Smelt» – små sjokoladekuler fra Freia

spiselige blomsterblader


Les også: Slik lager du perfekt marengs til pavlova kake!

© Helèn Pe / Allt om mat

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 150 °C varmluft. Rør sammen kaffe, kakao og crème fraîche. Bland hvetemel, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en annen bakebolle og bland godt.

2. Visp smøret i 2–3 min. i en stor bakebolle. Ha i begge sukkertypene og visp videre i 2–3 min. Ha i ett egg av gangen og rør mellom og etter hvert egg.

3. Bland deretter i melblandingen vekselvis med kaffeblandingen. Bland alt godt sammen til en glatt røre. Smør en rund kakeform på ca. 20 cm i diameter godt og dryss over kakao. Hell i røren, og stek kakebunnen nederst i ovnen i ca. 50 min. Sjekk med en trepinne om kaken er gjennomstekt. La kakebunnen kjølne.

4. Lokk: Hakk smått og smelt sjokoladen over vannbad. La den kjølne.

5. Visp sammen smør og melis til det er hvitt og luftig. Visp nedi smeltet sjokolade, Nutella og salt litt av gangen. Sett frostingen i kjøleskapet om den er for tynn.

6. Skjær forsiktig kakebunnen i tre deler horisontalt. Finhakk Daimsjokoladen. Bre hasselnøttfrosting på den nederste delen og strø over hakket Daim. Legg over neste 1/3 av kaken og gjenta.

7. Legg på den siste kakedelen opp/ned for å få en jevnere overflate og bre pent hasselnøttfyll over toppen og på sidene av kaken. Bruk det siste av hasselnøttfyllet til å lage dekorative topper. Strø over sjokoladekuler (gjerne litt strøssel også hvis du har) og pynt med blomsterblader.

Lag i forveien!

Kakebunnen og frostingen kan du lage dagen i forveien. Legg gjerne sammen kaken, men vent med siste lag av frosting over og på sidene, pluss topper, til dagen kaken skal serveres. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...