En skikkelig saftig sjokoladekake som er nok til mange gjester. Har du ikke muscovadosukker, kan du bruke brunt sukker.
Tid: 45 min. + 50 min. steketid
Mengde: ca. 16 biter
1¾ kald sterk kaffe
1½ dl kakao
1 dl crème fraîche
3½ dl hvetemel (210 g)
1½ ts bakepulver
½ ts natron (bikarbonat)
1 ts vaniljesukker
et par klyper salt
175 g mykt smør
1½ dl sukker
1 dl brunt muscovadosukker
2 egg
Hasselnøttlokk:
300 g mørk sjokolade
450 g mykt smør
2 dl melis
300 g Nutella eller Nugatti
1 ts salt
Fyll:
1 dobbel Daim sjokolade fra Freia
Pynt:
«Smelt» – små sjokoladekuler fra Freia
spiselige blomsterblader
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 150 °C varmluft. Rør sammen kaffe, kakao og crème fraîche. Bland hvetemel, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en annen bakebolle og bland godt.
2. Visp smøret i 2–3 min. i en stor bakebolle. Ha i begge sukkertypene og visp videre i 2–3 min. Ha i ett egg av gangen og rør mellom og etter hvert egg.
3. Bland deretter i melblandingen vekselvis med kaffeblandingen. Bland alt godt sammen til en glatt røre. Smør en rund kakeform på ca. 20 cm i diameter godt og dryss over kakao. Hell i røren, og stek kakebunnen nederst i ovnen i ca. 50 min. Sjekk med en trepinne om kaken er gjennomstekt. La kakebunnen kjølne.
4. Lokk: Hakk smått og smelt sjokoladen over vannbad. La den kjølne.
5. Visp sammen smør og melis til det er hvitt og luftig. Visp nedi smeltet sjokolade, Nutella og salt litt av gangen. Sett frostingen i kjøleskapet om den er for tynn.
6. Skjær forsiktig kakebunnen i tre deler horisontalt. Finhakk Daimsjokoladen. Bre hasselnøttfrosting på den nederste delen og strø over hakket Daim. Legg over neste 1/3 av kaken og gjenta.
7. Legg på den siste kakedelen opp/ned for å få en jevnere overflate og bre pent hasselnøttfyll over toppen og på sidene av kaken. Bruk det siste av hasselnøttfyllet til å lage dekorative topper. Strø over sjokoladekuler (gjerne litt strøssel også hvis du har) og pynt med blomsterblader.
Lag i forveien!
Kakebunnen og frostingen kan du lage dagen i forveien. Legg gjerne sammen kaken, men vent med siste lag av frosting over og på sidene, pluss topper, til dagen kaken skal serveres.