Sjokoladekake
© Martin Cederblad

Sjokoladekake bakt i kopp

Mugcake er det nye cupcake! Her en sunn og enkel variant, bakt med kokosmel.

10. mars 2019 av Cathrine Schûck

Ingredienser:

For 1 person.


1 stk. Egg, rå

1 1/2 ss. Kakaopulver

1 ss. Kokosmel

1/2 stk Banan, rå

1 ss. Mandelsmør

1 ss. Kokosolje

1/2 ts Vaniljepulver

Slik lager du sjokoladekake bakt i kopp:

1. Skjær bananen i biter og ha alle ingrediensene i en bolle. Visp godt sammen en stund med miksmaster eller stavmikser.

2. Smør én stor eller to mindre kaffekopper eller -krus med kokosolje.

3. Fyll koppene til et stykke under kanten. Kjør i mikroen på full effekt i 2-4 minutter, avhengig av koppens størrelse og mikroens effekt.

Tips: 

1. Stek heller litt for kort tid enn for lenge, så holder kaken seg saftig.

2. La kakene avkjøles og server dem som de er eller sammen med pisket krem eller kokosfløte.

3. Du kan løsne kakene fra kruset og skjære dem i skiver til kaffen eller spise dem direkte ut av koppen med skje.


Kanskje er du også interessert i...