Dette er den perfekte kaken som alle liker, og som kan lages i god tid før festen

Sitron, bringebær og mascarpone er smakene i denne friske og søtsyrlige iskaken.

© Per Ranung

Enkel oppskrift på iskake

Bunnen er en ferdig marengs, og på toppen er den pyntet med pisket krem, bær og marengssmuler. En iskremmaskin er nødvendig for sitronisen. Lag bringe- bærsorbeen med frosne norske bringe- bær som ikke tines. Hvis du derimot bruker utenlandske bringebær, anbefales det at de kokes opp og fryses på nytt. Hvis du vil ta en snarvei, kan ferdig bringebærsorbé brukes.

Iskake med sitronis, bringebærsorbé og markjordbær

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 porsjoner

  • marengsbunn, ferdigkjøpt
  • sitron
  • 66 g mascarponeost
  • ⅓ boks søtet kondensert melk (397 g)
  • ½ dl gresk eller tyrkisk yoghurt
  • ½ ss limoncello

Bringebærsorbé:

  • 75 g norske bringebær, frosne
  • ¼ dl melis
  • ¼ dl flytende honning
  • ⅓ dl vann
  • eggehvite
  • ⅓ ss presset sitron

Pynt:

  • ½ dl kremfløte
  • markjordbær, bringebær, jordbær eller andre ferske bær
  • markjordbærblader

Slik gjør du:

  1. Skjær av kantene på marengsbunnen slik at den passer en form, 18–20 cm i diameter, eller en kakeform med høy kant. Kle bunnen og kanten av formen med bakepapir eller plastfolie. Legg marengsbunnen i bunnen av formen. Spar kantene til pynt.
  1. Skyll sitronen grundig i lunkent vann. Riv det ytterste gule skallet og press ut saften. Visp sammen sitronskall, sitronsaft og mascarpone. Tilsett kondensert melk og visp blandingen luftig og glatt. Rør inn yoghurt og limoncello. Frys isen i iskremmaskin i ca. 10 min., til den er som myk is. Brekk isen over marengsbunnen. Sett formen i fryseren i ca. 30 min., slik at overflaten har fryst før sorbeen legges oppå.
  1. Bringebærsorbé: Kjør de frosne bringebærene med melis, honning, vann, eggehvite og sitronsaft til en jevn sorbé i blenderen. Bre den over sitronisen. Dekk til og sett i fryseren i ca. 5 timer.
  1. Ta iskaken ut av fryseren og ta den ut av formen. Pisk fløten og sprøyt små topper rundt kanten av iskaken. Smuldre de resterende marengskantene og legg dem sammen med friske bær i midten av kaken. Pynt eventuelt med noen markjordbærblader. Sett kaken i fryseren eller server den umiddelbart.

Tips! En iskake som har stått i fryseren, må tempereres i 15–20 minutter i kjøle skapet før den serveres.