© Helèn Pe / Allt om mat

Pavlovakrans til maifesten

Pavlova er en ekte mai-klassiker og blikkfang på ethvert kakebord. Denne oppskriften er med bringebærkrem og pyntet med lekker karamell og spiselige blomster.

1. mai 2019 av Cecilia Hansson

Lag din egen bringebærpuré ved å mikse og passere bringebærene gjennom et dørslag. Dulce de leche er søt melk som er blitt kokt i flere timer i boksen og kalles også karamellisert melk. Du kan ev. bruke pålegget HaPå. Du kan også bytte ut hyllebærcurd med Lemon curd (sitronkrem) som fås kjøpt ferdig på glass.

Tid: 1 time + 1 time steketid + tid til å kjølne

Mengde: 6–8 biter

3 dl sukker

4 eggehviter

1 ts vaniljesukker

Bringebærkrem:

100 g bringebærpuré

½ vaniljestang

1 dl melk

¾ ss presset sitronsaft

2 eggeplommer

3 ss sukker

2 ss maisennamel

1 ss smør

et par klyper salt

1 dl kremfløte

Hyllebærcurd:

3 eggeplommer

2½ ss + 2½ ss sukker

½ dl konsentrert hyllebærsaft

2 ss presset sitronsaft

50 g smør

Topping:

½ dl dulce de leche

melis

spiselige blomster og blader

Les også: Slik lager du perfekt marengs til pavlova kake!

© Helèn Pe / Allt om mat

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 100° C varmluft. Visp sammen sukker og eggehviter i en rustfri stålbolle. Varm opp over vannbad under omrøring til 55–60° C.

2. Visp videre i en kjøkkenmaskin til du har en fast marengsmasse. Ha i vaniljesukkeret og bland godt.

3. Sprut ut en krans på ca. 22 cm i diameter på et stekebrett dekket med bakepapir og 7–8 runde marengser på et annet stekebrett dekket med bakepapir.

4. Stek marengskransen og de små marengsene midt i ovnen i ca. 1 time til de er gjennomstekte og løsner fra bakepapiret. La marengsene avkjøle på rist.

5. Bringebærkrem: Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Kok opp bringebærpuré, vaniljefrø, vaniljestang, melk og sitronsaft i en kasserolle.

6. Visp eggeplommene med sukker og maisennamel i en bolle. Sil den varme bringebærmelken over i de vispede eggeplommene under omrøring. Hell røren tilbake i den rengjorte kasserollen.

7. Kok opp og la kremen småkoke under omrøring på middels varme til den tykner. Ta kasserollen vekk fra platen, og tilsett smøret. Rør videre til det har smeltet og ha i salt. La kremen kjølne.

8. Hyllebærcurd: Visp eggeplommer og 2½ ss sukker til eggedosis. Kok opp hyllebærsaft, sitronsaft, 2½ ss sukker og smør i en kasserolle. Hell den varme saften over i de vispede eggeplommene, bland godt og hell tilbake i kasserollen. Varm opp på lav varme under omrøring til kremen har tyknet. La den kjølne, og oppbevar i kjøleskapet.

9. Visp opp bringebærkremen. Visp kremfløten lett og bland med bringebærkremen litt av gangen.

10. Fordel bringebærkremen på den runde marengsbunnen. Legg på de små marengsene og sprut over små topper av hyllebærcurd og dulce de leche. Dryss over melis og pynt med spiselige blomster og blader, gjerne fioler som på bildet.

Lag i forveien!

Pavlovakransen, bringebærkremen og hyllebærcurden kan du lage dagen i forveien. Sett sammen kaken og pynt samme dag. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...