© Helèn Pe / Allt om mat

Mazarinkake med pasjonsfrukt

Mascarpone- og sitronkrem topper den saftige og sprø mandelbunnen.

30. april 2019 av Cecilia Hansson

Tid: 20 min. + 30 min. steketid

Mengde: 10 biter

275 g mandelmasse

1 sitron

1 ts kardemommefrø uten skall

125 g mykt smør

3 egg

4 ss mandelmel

½ dl finhakkede pistasjnøtter

en klype salt

Mascarponekrem:

200 g mascarponeost

1½ dl Seterrømme

½ dl melis

½ dl presset sitronsaft

Pynt:

frøene fra 3 pasjonsfrukter

hakkede pistasjnøtter

mynteblad

Les også: Slik lager du perfekt marengs til pavlova kake!

© Helèn Pe / Allt om mat

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 175 °C. Finriv mandelmassen. Skyll sitronen godt i lunkent vann og finriv skallet. Knus kardemommefrøene godt i en morter.

2. Bland mandelmasse, kardemomme og smør. Ha i eggene ett av gangen og rør godt. Bland deretter i mandelmel, sitronskall, finhakkede pistasjnøtter og salt. Hell røren i en godt smurt og strødd kakeform på ca. 22 cm i diameter.

3. Stek kakebunnen midt i ovnen i ca. 30 min. til kaken er gyllen og gjennomstekt. La den kjølne.

4. Mascarponekrem: Visp sammen alle ingrediensene med miksmaster til en glatt og smørbar krem.

5. Bre kremen over mazarinkaken og dekk toppen med frø fra pasjonsfruktene og hakkede pistasjnøtter. Pynt deretter med friske mynteblad.

Kjøkkentips

Vil du ha en høyere og større kake kan du lage to mazarinbunner og doble oppskriften på mascarponekremen. Kaken kan fint fryses.

Kanskje er du også interessert i...