Mazarinkake med pasjonsfrukt
Mascarpone- og sitronkrem topper den saftige og sprø mandelbunnen.
Tid: 20 min. + 30 min. steketid
Mengde: 10 biter
275 g mandelmasse
1 sitron
1 ts kardemommefrø uten skall
125 g mykt smør
3 egg
4 ss mandelmel
½ dl finhakkede pistasjnøtter
en klype salt
Mascarponekrem:
200 g mascarponeost
1½ dl Seterrømme
½ dl melis
½ dl presset sitronsaft
Pynt:
frøene fra 3 pasjonsfrukter
hakkede pistasjnøtter
mynteblad
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175 °C. Finriv mandelmassen. Skyll sitronen godt i lunkent vann og finriv skallet. Knus kardemommefrøene godt i en morter.
2. Bland mandelmasse, kardemomme og smør. Ha i eggene ett av gangen og rør godt. Bland deretter i mandelmel, sitronskall, finhakkede pistasjnøtter og salt. Hell røren i en godt smurt og strødd kakeform på ca. 22 cm i diameter.
3. Stek kakebunnen midt i ovnen i ca. 30 min. til kaken er gyllen og gjennomstekt. La den kjølne.
4. Mascarponekrem: Visp sammen alle ingrediensene med miksmaster til en glatt og smørbar krem.
5. Bre kremen over mazarinkaken og dekk toppen med frø fra pasjonsfruktene og hakkede pistasjnøtter. Pynt deretter med friske mynteblad.
Kjøkkentips
Vil du ha en høyere og større kake kan du lage to mazarinbunner og doble oppskriften på mascarponekremen. Kaken kan fint fryses.