Luksuriøse fastelavensboller
Saftige fastelavensboller med nydelig fyll!
Ingenting smaker bedre enn nybakte fastelavnsboller. La deg friste av denne deilige oppskriften.
Vanskelighetsgrad: ★ ★ ★ ★
Tid: 30 min. + 40 min. heving + 12 min. steketid
Antall: 12 stk.
Grunndeig:
1 ½ dl melk
60 g smør
25 g gjær
7 dl hvetemel (420 g)
1 ts bakepulver
½ ts salt
4 ss lys sirup
1 egg
Pensling:
1 vispet egg
Fyll:
2 ss mandler
250 g mandelmasse
1 ½ ss sukker
½ dl vann
3 dl kremfløte
Pynt:
Melis
Noe varmt å drikke til bollene? Himmelsk god kakao med én hemmelig ingrediens!
Slik gjør du:
1. Varm opp melk og smør til det er fingervarmt, 37 °C. Smuldre gjæren ned i en bakebolle og hell over melkeblandingen. Rør til gjæren er oppløst. 2. Bland melet med bakepulver og salt, og ha det i bakebollen. Ha i sirup og egg. Arbeid deigen godt sammen i ca. 15 min. for hånd eller ca. 10 min. i kjøkkenmaskin.
3. Form deigen til 12 boller og sett dem på en stekeplate kledd med bakepapir. La dem heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 40 min. Sett ovnen på 225 °C.
4. Pensle bollene med vispet egg og stek nederst i ovnen i 10–12 min. La bollene avkjøles på rist.
5. Fyll: Skåld og skrell mandlene. Stek dem i en tørr panne til de har fått fin farge. La dem avkjøles før du grovhakker dem.
6. Riv mandelmassen og bland den med sukkeret i en kjøkkenmaskin. Spe med vannet, litt av gangen, til du har fått en smidig konsistens. Bland inn de grovhakkede mandlene. Visp fløten. Ha mandelfyll og vispet krem i hver sin kremsprøyte.
7. Skjær av et lokk på bollene. Sprut mandelfyllet i bollene og topp deretter med vispet krem. Sett ”lokket” tilbake og sikt over melis.
Tips! Fastelavnsboller uten fyll kan godt oppbevares i fryseren. Tin bollene i mikroen, og ha deretter i fyllet.