© Inger Marie Grini

Varm julesjokolade

Dette er den beste oppskriften på god, gammeldags kakao, laget med ekte vanilje og mørk sjokolade.

1. desember 2015 av Linda Elmin

Perfekt til nybakte boller etter en skitur.

 

2 store kopper eller 4 små      

100 g mørk sjokolade (helst med minimum 70% kakao), grovhakket

5 dl h-melk

1 kanelstang

1 god vaniljestang, skåret på langs

3 stjerneanis

2 kardemommekapsler

Kremfløte eller marshmallows

 

Varm opp melken forsiktig i en kjele sammen med vaniljestang og krydderet. La sjokoladen smelte i den varme melken og hold den varm i 2 minutter slik at kryddersmaken setter seg. Hel opp i kopper og server straks. Gjerne med pisket krem eller marshmallows.

 

Tips: Prøv med pepperkakesirup – Dobbel glede! Har du ikke kardemommekapsler kan du bruke en knivsodd malt kardemomme.

Kanskje er du også interessert i...