Jordbærmoussekake med marengstopper
© Per Ranung /Alt om Mat

Jordbærmoussekake med marengstopper

Det tar litt tid å lage denne kaken, og det kan være litt vanskelig hvis man ikke er en øvet kakebaker. Men prøv likevel!

5. mai 2021 av Elisabeth Johansson

Vanskelighetsgrad: 3
Tid: 1½ time + 15 min. steketid + 1 time i kjøleskap + 30 min. i fryseren
Mengde: 10-12 biter

Dette trenger du:

4 egg
1 dl sukker
1 ss vaniljesukker
1½ dl hvetemel
½ dl potetmel
¾ dl konsentrert hyllebærsaft

Jordbærmousse:

3 gelatinplater
2 dl kremfløte
2 eggeplommer
½ dl melis
150 g friske jordbær

Fyll:

50 g + 12 små friske jordbær
2 ts presset sitronsaft

Jordbærmarengs:

50 g friske jordbær
1 dl sukker
2 ss vann
2 eggehviter

Slik gjør du:

  1. Kakebunn: Sett ovnen på 175 °C. Visp egg, sukker og vaniljesukker hvitt og luftig. Sikt nedi mel og potetmel, og bland godt til en glatt røre. Hell den i en smurt, rund form med avtagbar kant, 24 cm i diameter. Stek midt i ovnen i ca. 20 min.
  2. Sett kaken opp ned på et bakepapir og la den kjølne i formen. Ta av formen og del til to bunner. Vask formen og kle sidene med overheadplast, kanten skal være ca. 8 cm høy. Legg i en av kakebunnene med snittflaten opp og drypp over halvparten av hyllebærsaften. Drypp resten av hyllebærsaften over den andre bunnen.
  3. Jordbærmousse: Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min. Stivpisk kremfløten. Rens og kjør jordbærene til en puré med stavmikser. Visp eggeplommer og melis hvitt i en stor bolle. Ha i jordbærpuré og pisket krem, og bland alt forsiktig sammen.
  4. Ta opp gelatinplatene og smelt dem i en kasserolle. Bland raskt ned litt av moussen i gelatinen og rør deretter raskt inn gelatinblandingen i resten av moussen. Sett den i kjøleskapet i ca. 1 time. Ha moussen over i en kakesprøyte.
  5. Fyll: Rens og kjør 50 g jordbær til en puré med stavmikser. Ha i sitronsaften. Bre jordbærpureen over den nederste kakebunnen. Rens og skjær 12 jordbær i to fra topp til bunn plasser dem langs kanten av formen med snittsiden ut.
  6. Sprøyt moussen i formen, glatt ut og legg over den andre kakebunnen. Sett kaken i fryseren i ca. 30 min.
  7. Jordbærmarengs: Rens og kjør jordbærene til en puré med stavmikser. Kok opp pureen med sukker og vann i en kasserolle til den har en temperatur på 121 °C. Begynn å piske eggehvitene i en annen bolle når pureen er ca. 110 °C slik at de piskede eggehvitene ikke synker sammen før du heller i varme jordbær. Hell jordbærblandingen i en tynn stråle ned i eggehvitene mens du fremdeles pisker hardt. Pisk til marengsrøren er helt avkjølt.
  8. Bre et tynt lag marengs over den øverste kakebunnen. Ha resten av marengsen i en kakesprøyte med rundt hull. Sprut små topper i sirkelmønster på kaken, begynn ytterst og gå inn mot midten.

Tips! Det er viktig at moussen får tykne litt før den sprutes ned i formen. Ellers kan den renne ned i bunnen. Hvis marengsdeigen kjennes løs, kan man piske den for hånd slik at den synker litt sammen før man fyller kakesprøyten. Da blir det fine topper når man pynter kaken.

Se også: 7 suverene kaker til 17 mai

Jordbærmoussekake med marengstopper
© Per Ranung /Alt om Mat

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...