Her er en lettlaget kake som bare er å røre sammen

Enklere blir det neste ikke. Den kan også fint fryses, så har du alltid kake klar hvis det skulle dukke opp gjester.

Sjokoladekake med nugat og hasselnøtter
© Ulla Karlström

Oppskrift på sjokoladekake med nugat og hasselnøtter:

Tid: 15 min. + 12 min. steketid
Mengde: 1 kake

  • 50 g hasselnøtter
  • 100 g smør
  • 2 egg
  • 2 dl sukker
  • 3 ss kakao
  • 1 ½ dl hvetemel
  • 100 g nougat
  • 1 ss kakao

Kandiserte hasselnøtter:

  • 100 g hasselnøtter
  • 1 dl sukker
  • 1 ts presset sitronsaft
  • 1 ts vann
  • Tilbehør:
  • 2 dl lettpisket krem

Slik gjør du:

  1. Kake: Sett ovnen på 175 °C. Hakk nøttene. Smelt smøret. Visp sammen smør, egg, sukker, kakao og mel. Dryss nøtter i bunnen av en smurt springform på 23 cm. Hell kake røren over.
  2. Skjær nougaten i biter og fordel oppå kake røren. Stek kaken midt i ovnen i ca. 12 min. La den avkjøles.
  3. Karamelliserte nøtter: Rist nøttene i en stekepanne. Ta dem ut og gni av skallet med et kjøkkenhåndkle. Smelt sukkeret med sitronsaft og vann i pannen. Vend inn nøttene. Rør rundt. Ta opp nøttene og la dem avkjøles på et stykke bakepapir.
  4. Sikt kakao over kaken og fordel nøtter over. Server kaken med lettpisket krem.

TIPS!
Hasselnøttene kan erstattes med mandler for den som er allergisk.

Sjokoladekake med nugat og hasselnøtter
© Ulla Karlström