Brownies med nugatti og fudge
Fudge og nugatti gjør dette til en drøm av en sjokoladekake.
Vanskelighetsgrad: 2
Tid: 20 min. + ca. 30 min. steketid
Antall: Ca 16 brownies
Har du ikke Nugatti i huset, kan du lage hasselnøttkrem selv:
Hasselnøttkrem (hvis du ikke bruker nugatti):
100 g hasselnøttkjerner uten skall
1 dl melis
3 ss helmelk
3 ts smeltet smør
Brownies:
150 g smør
2½ dl sukker
1 dl kakao
noen klyper salt
1 ts vaniljesukker
1 dl hvetemel
2 store egg
Topping:
Ca 110 g Nugatti eller hasselnøtkrem
1 egg
½ dl hasselnøttkjerner uten skall
4 store biter fudge (finnes i løs vekt i godterihyllene)
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175°. Smelt smøret forsiktig i en kasserolle. Ta det vekk fra varmen.
2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Ha i smøret og et egg av gangen under omrøring. Rør sammen til en glatt deig. Ha deigen i en firkantet bakeform eller langpanne ca. 20x25 cm dekket med bakepapir og glatt pent ut overflaten.
3. Topping: Rør sammen Nugatti eller hasselnøttkrem sammen med egg, og smør over deigen.
4. Grovhakk hasselnøttene. Hakk fudgen i mindre biter. Strø hakkede nøtter og fudge over kaken. Stek midt i ovnen i ca. 30 min. til kaken har nesten helt stivnet, men fremdeles er litt kremet i midten. La den avkjøles i kjøleskapet.