© Lina Eriksson/Allt om Mat

Brownies med nugatti og fudge

Fudge og nugatti gjør dette til en drøm av en sjokoladekake.

27. november 2015 av Petra Petterson

Vanskelighetsgrad: 2

Tid: 20 min. + ca. 30 min. steketid

Antall: Ca 16 brownies

 

Har du ikke Nugatti i huset, kan du lage hasselnøttkrem selv:

Hasselnøttkrem (hvis du ikke bruker nugatti):

100 g hasselnøttkjerner uten skall

1 dl melis

3 ss helmelk

3 ts smeltet smør

 

Brownies:

150 g smør

2½ dl sukker

1 dl kakao

noen klyper salt

1 ts vaniljesukker

1 dl hvetemel

2 store egg

 

Topping:

Ca 110 g Nugatti eller hasselnøtkrem

1 egg

½ dl hasselnøttkjerner uten skall

4 store biter fudge (finnes i løs vekt i godterihyllene)

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 175°. Smelt smøret forsiktig i en kasserolle. Ta det vekk fra varmen.

2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Ha i smøret og et egg av gangen under omrøring. Rør sammen til en glatt deig. Ha deigen i en firkantet bakeform eller langpanne ca. 20x25 cm dekket med bakepapir og glatt pent ut overflaten.

3. Topping: Rør sammen Nugatti eller hasselnøttkrem sammen med egg, og smør over deigen.

4. Grovhakk hasselnøttene. Hakk fudgen i mindre biter. Strø hakkede nøtter og fudge over kaken. Stek midt i ovnen i ca. 30 min. til kaken har nesten helt stivnet, men fremdeles er litt kremet i midten. La den avkjøles i kjøleskapet.

Kanskje er du også interessert i...