© Fra boken "Supersunt & Syndig, 50 deilige retter med grønnkål"/Ian McSpadden/Gursli Berg

Cookies med sjokoladebiter og grønnkål

Næringsrike sjokoladekjeks med havregryn og et hint av supergrønnsaken grønnkål.

13. oktober 2015 av Cecilie Espensen

Du kjenner duften, du begjærer dem, du bare må ha dem. Hvem kan vel motstå sirenesangen fra nystekte cookies? 

Denne næringsrike porsjonen er bakt med havregryn, piffet opp med et hint av grønnkål. Ikke glem at de må avkjøles litt før du nyter dem ... ellers kan du bli grundig brent av denne fristelsen.

Antall: ca. 24

 

Ingredienser: 

stekespray

3 dl hvetemel

1,5 dl havregryn

2 ts bakepulver

1/4 ts salt

50 g grønnkål, revet

1,5 dl brunt sukker

100 g usaltet smør, romtemperert

1 ss melasse (mørk sirup)

2 store egg

1 ss vaniljeekstrakt

175 g 70 % halvsøte sjokoladechips (ev. 70 % sjokoladebiter)

 

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 175 grader og dekk to stekeplater med stekespary. Ha mel, havre, bakepulver og salt i en stor bolle og rør godt rundt. Sett til side.

2. Ha grønnkålen i en kjøkkenmaskin med kniver og puls ti-femten ganger, til den er finhakket, men ikke most. Bruk en miksmaster: Ha det brune sukkeret og smøret i en stor bolle og visp på lav hastighet til det er helt blandet. Tilsett melasse og eggene, ett om gangen, og bland på lav hastighet til det er akkurat sammenblandet. Tilsett vaniljekstrakt og bland godt. Tilsett så de tørre ingrediensene, litt om gangen, og visp til alt er godt blandet sammen.

3. Tilsett sjokoladebitene og rør rundt med en tresleiv to-tre ganger. Bruk en spiseskje og legg passe mengde deig på stekebrett to-tre centimeter fra hverandre. Stek i 12-14 minutter, til kakene er faste i kanten, men fortsatt litt myke i midten. La dem kjølne på en rist.

1 porsjon (1 kake): 141 kalorier, 1 g protein, 19 g karbohydrater, 7 g fett (4 g mettet), 16 mg kolesterol, 0,4 g fiber, 54 mg natrium

Kanskje er du også interessert i...