© Helén Pe / Getty Images

Jordbærlimonade med ingefær

Supergod og forfriskende limonade med jordbær og ingefær. Serveres med masse isbiter!

29. mai 2021 av Lisa Eisenman Frisk og Monica Eisenman

Tid: 20 min. + 30 min. trekketid 
Mengde: 1,2 liter

500 g jordbær
2 ss revet frisk ingefær
5 dl + 5 dl vann
2 dl sukker
2 dl presset sitron

Tilbehør: 
isbiter
sitronskiver
jordbær

Slik gjør du: 

1. Rens jordbærene og skjær dem i skiver. Bland dem med revet ingefær i en bolle. Kok opp 5 dl vann sammen med sukkeret, la det koke til sukkeret er oppløst. Hell sukkervannet over jordbærene, og la det trekke i 30 min. Mos jordbærene forsiktig i bollen med en gaffel. 

2. Sil saften gjennom en finmasket sil, og la den dryppe av. Tilsett sitronsaft og 5 dl vann. La saften avkjøles. 

3. Tynn ut limonaden med kaldt vann etter smak. Server med masse isbiter, sitronskiver og jordbær.

Les også: Kombucha - en gammel superdrikk!

© Helén Pe

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...