Tid: 20 min. + 30 min. trekketid
Mengde: 1,2 liter
500 g jordbær
2 ss revet frisk ingefær
5 dl + 5 dl vann
2 dl sukker
2 dl presset sitron
Tilbehør:
isbiter
sitronskiver
jordbær
Slik gjør du:
1. Rens jordbærene og skjær dem i skiver. Bland dem med revet ingefær i en bolle. Kok opp 5 dl vann sammen med sukkeret, la det koke til sukkeret er oppløst. Hell sukkervannet over jordbærene, og la det trekke i 30 min. Mos jordbærene forsiktig i bollen med en gaffel.
2. Sil saften gjennom en finmasket sil, og la den dryppe av. Tilsett sitronsaft og 5 dl vann. La saften avkjøles.
3. Tynn ut limonaden med kaldt vann etter smak. Server med masse isbiter, sitronskiver og jordbær.
Les også: Kombucha - en gammel superdrikk!

© Helén Pe