Whiskey sour med jordbær
© Per Ranung

Whiskey sour med jordbær

Det blir ikke mer sommerlig – selv om du jukser med frosne jordbær som er tint.

15. august 2023 av Gunilla von Heland

Oppskrift på whiskey sour med jordbær


Tid: 10 min. + 10 min.

Antall drinker: 2

  • 4 jordbær
  • 1 dl bourbon (whisky)
  • 3 ss presset sitronsaft
  • 2 ss sukkerlake, se oppskrift til høyre
  • 2 splasher angostura bitter
  • 2 ts eggehvite
  • isbiter

Slik gjør du:

  1. Mos jordbærene lett med en gaffel og bland med bourbon. La det trekke i 10 min. Sil bærene.
  2. Fyll en shaker halvveis opp med isbiter. Tilsett jordbær, sitronsaft, sukkerlake, angostura og eggehvite. Sett på lokk, og rist til du kjenner kulden gjennom shakeren. Sil drinken over i 2 cocktailglass og server.

Sukkerlake

Lag gjerne ekstra sukkerlake til en drink senere i sommer. Laken holder seg i mange uker i kjøleskapet.

Tid: 10 min.

Mengde: 1 1⁄2 dl

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann

Slik gjør du:

  1. Kok sukker og vann sammen i en kjele på middels varme til sukkeret er oppløst. Avkjøl og hell laken over på en flaske med tett lokk. Oppbevar den i kjøleskapet.
Whiskey sour med jordbær

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...