Oppskrift på whiskey sour med jordbær
Tid: 10 min. + 10 min.
Antall drinker: 2
- 4 jordbær
- 1 dl bourbon (whisky)
- 3 ss presset sitronsaft
- 2 ss sukkerlake, se oppskrift til høyre
- 2 splasher angostura bitter
- 2 ts eggehvite
- isbiter
Slik gjør du:
- Mos jordbærene lett med en gaffel og bland med bourbon. La det trekke i 10 min. Sil bærene.
- Fyll en shaker halvveis opp med isbiter. Tilsett jordbær, sitronsaft, sukkerlake, angostura og eggehvite. Sett på lokk, og rist til du kjenner kulden gjennom shakeren. Sil drinken over i 2 cocktailglass og server.
Sukkerlake
Lag gjerne ekstra sukkerlake til en drink senere i sommer. Laken holder seg i mange uker i kjøleskapet.
Tid: 10 min.
Mengde: 1 1⁄2 dl
- 1 dl sukker
- 1 dl vann
Slik gjør du:
- Kok sukker og vann sammen i en kjele på middels varme til sukkeret er oppløst. Avkjøl og hell laken over på en flaske med tett lokk. Oppbevar den i kjøleskapet.
