Smoothie is med bringebær

Å lage sunnere is er enklere enn du tror!

© Frukt.no

Isen du kan spise med litt bedre samvittighet

Har du hørt om smoothie-is? Enkelt, godt og sunnere enn tradisjonell is. Her ser du hvor enkelt du lager smoothie-is!

17. juni 2022 av Cecilie Espensen

– Lager du egen is kan du få inn godt med frukt og bær, og du kan lage den med langt mindre tilsatt sukker. I flere tilfeller vil det være nok med frukten og bærenes egen naturlige sødme. I tillegg unngår du unødvendige tilsetningsstoffer, forteller ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Et av hennes tips er å lage smoothie-is. I forhold til sesongen nå, tipser hun om å gjerne bruke norske jordbær og etter hvert norske bringebær når de blir tilgjengelig i butikk. I oppskriften nederst i saken her er det brukt bringebær, men de kan fint erstattes med andre bær dersom du ønsker det.

Og til denne supergode blåbærsmoothie-isen bruker vi frosne blåbær mens vi venter på at det er sesong for norske blåbær! 

Blåbærsmoothie-is

© Getty Images

Tid: 40–60 min.

2 dl frosne blåbær

1 banan, skrelt

2 dl vaniljeyoghurt

2 dl valgfri juice

Slik gjør du:

1. Kjør alle ingrediensene til en tyktflytende masse i en blender eller smoothiemaskin.

2. Fordel smoothien i små former, stikk en ispinne i, og sett i fryseren.

3. Ta formene ut av fryseren en stund før servering. Isen skal ikke være helt hard.

Bringebærsmoothie-is

Smoothie-is med bringebær
© Frukt.no

Tid: 40–60 min.

250 g bringebær

1 banan, skrelt

3 dl valgfri fruktjuice

4 ts melis


Slik gjør du:

1. Kjør alle ingrediensene til en tyktflytende masse i en blender eller smoothiemaskin.

2. Frys ned i små former eller begre, gjerne noen som er så smale som mulig.

3. Stikk en ispinne i, og sett i fryseren.

4. Ta formene ut av fryseren en stund før servering. Isen skal ikke være helt hard.

Oppskrift: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Berit Nordstrand: Slik lager du en sunnere smoothie!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...