– Lager du egen is kan du få inn godt med frukt og bær, og du kan lage den med langt mindre tilsatt sukker. I flere tilfeller vil det være nok med frukten og bærenes egen naturlige sødme. I tillegg unngår du unødvendige tilsetningsstoffer, forteller ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Et av hennes tips er å lage smoothie-is. I forhold til sesongen nå, tipser hun om å gjerne bruke norske jordbær og etter hvert norske bringebær når de blir tilgjengelig i butikk. I oppskriften nederst i saken her er det brukt bringebær, men de kan fint erstattes med andre bær dersom du ønsker det.
Og til denne supergode blåbærsmoothie-isen bruker vi frosne blåbær mens vi venter på at det er sesong for norske blåbær!
Blåbærsmoothie-is

Tid: 40–60 min.
2 dl frosne blåbær
1 banan, skrelt
2 dl vaniljeyoghurt
2 dl valgfri juice
Slik gjør du:
1. Kjør alle ingrediensene til en tyktflytende masse i en blender eller smoothiemaskin.
2. Fordel smoothien i små former, stikk en ispinne i, og sett i fryseren.
3. Ta formene ut av fryseren en stund før servering. Isen skal ikke være helt hard.
Bringebærsmoothie-is

Tid: 40–60 min.
250 g bringebær
1 banan, skrelt
3 dl valgfri fruktjuice
4 ts melis
Slik gjør du:
1. Kjør alle ingrediensene til en tyktflytende masse i en blender eller smoothiemaskin.
2. Frys ned i små former eller begre, gjerne noen som er så smale som mulig.
3. Stikk en ispinne i, og sett i fryseren.
4. Ta formene ut av fryseren en stund før servering. Isen skal ikke være helt hard.
Oppskrift: Opplysningskontoret for frukt og grønt