En liten vri på den klassiske salaten – denne gangen uten druer, men med kaldt svinekjøtt.
Vanskelighetsgrad: ★
Tid: 25 min. + marinering + 6 min. koketid
Antall personer: 4
3 ss glatt sennep
2 ss olivenolje
1 ts finrevet sitronskall
350 g ytrefilet av svin, i ca. 1 cm tykke skiver
2 ss nøytral olje til steking
2 middels store røde og faste epler, utkjernet og delt i fire
300 g selleristang, renset
2 ½ dl valnøttkjerner
5 dl blader bladpersille
Dressing:
vel ½ dl majones
1 ¼ dl rømme
vel ½ dl sitronsaft
Slik gjør du:
1. Visp sammen 2 ss sennep, olivenolje og sitronskall i en bolle. Ha i svinekjøttet og la det marinere i kjøleskapet i 3 timer eller over natten.
2. Stek kjøttet i nøytral olje i ca. 3 min. på begge sider i stekepanne. La det hvile i ca. 10 min.
3. Skjær epler og selleri i tynne skiver, bland med valnøtter og persille.
4. Dressing: Visp sammen majones, rømme, sitronsaft og resten av sennepen i en bolle til dressing.
5. Bland kjøttet med selleri, epler, valnøtter og persille. Hell over majonesdressingen. Bland godt, smak til med salt og pepper, pynt med noen persilleblad og server.