Waldorfsalat med svinekjøtt

Lag en deilig salat av restene fra waldorfsalaten.

© Bauer Media/Bulls Press

En liten vri på den klassiske salaten – denne gangen uten druer, men med kaldt svinekjøtt.

Vanskelighetsgrad:

Tid: 25 min. + marinering + 6 min. koketid

Antall personer: 4

3 ss glatt sennep

2 ss olivenolje

1 ts finrevet sitronskall

350 g ytrefilet av svin, i ca. 1 cm tykke skiver

2 ss nøytral olje til steking

2 middels store røde og faste epler, utkjernet og delt i fire

300 g selleristang, renset

2 ½ dl valnøttkjerner

5 dl blader bladpersille

Dressing:

vel ½ dl majones

1 ¼ dl rømme

vel ½ dl sitronsaft

Slik gjør du:

1. Visp sammen 2 ss sennep, olivenolje og sitronskall i en bolle. Ha i svinekjøttet og la det marinere i kjøleskapet i 3 timer eller over natten.

2. Stek kjøttet i nøytral olje i ca. 3 min. på begge sider i stekepanne. La det hvile i ca. 10 min.

3. Skjær epler og selleri i tynne skiver, bland med valnøtter og persille.

4. Dressing: Visp sammen majones, rømme, sitronsaft og resten av sennepen i en bolle til dressing.

5. Bland kjøttet med selleri, epler, valnøtter og persille. Hell over majonesdressingen. Bland godt, smak til med salt og pepper, pynt med noen persilleblad og server.