© Bauer Media/Bulls Press

Waldorfsalat med svinekjøtt

Lag en deilig salat av restene fra waldorfsalaten.

27. desember 2015 av Bauer Media/Bulls Press

En liten vri på den klassiske salaten – denne gangen uten druer, men med kaldt svinekjøtt.

 

Vanskelighetsgrad: ★ 

Tid: 25 min. + marinering + 6 min. koketid

Antall personer: 4

 

3 ss glatt sennep

2 ss olivenolje

1 ts finrevet sitronskall

350 g ytrefilet av svin, i ca. 1 cm tykke skiver

2 ss nøytral olje til steking

2 middels store røde og faste epler, utkjernet og delt i fire

300 g selleristang, renset

2 ½ dl valnøttkjerner

5 dl blader bladpersille

 

Dressing:

vel ½ dl majones

1 ¼ dl rømme

vel ½ dl sitronsaft

 

Slik gjør du:

1. Visp sammen 2 ss sennep, olivenolje og sitronskall i en bolle. Ha i svinekjøttet og la det marinere i kjøleskapet i 3 timer eller over natten.

2. Stek kjøttet i nøytral olje i ca. 3 min. på begge sider i stekepanne. La det hvile i ca. 10 min.

3. Skjær epler og selleri i tynne skiver, bland med valnøtter og persille.

4. Dressing: Visp sammen majones, rømme, sitronsaft og resten av sennepen i en bolle til dressing.

5. Bland kjøttet med selleri, epler, valnøtter og persille. Hell over majonesdressingen. Bland godt, smak til med salt og pepper, pynt med noen persilleblad og server.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...